• Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Algemeen
 • (1)
  Evenement
 • (5)
  Muziek

Bezoek kunstwerk 'Arachne' in Poptapark

zaterdag 24 oktober 16:00 uur

Emiel Steenpaal

Hoe weefster Arachne spin werd.

Aan het eind van de herfstvakantie, op zaterdagavond 24 oktober, komt van zes tot half zeven in het Poptapark het kunstwerk ‘Arachne’ tot leven tussen de 14 zes meter hoge palen die centraal in het Poptapark staan. Het kunstwerk verbeeldt hoe volgens de Griekse mythologie spinnen ontstaan zijn. Het is de schuld van de zelfbewuste weefster Arachne. Arachne was zo goed in weven dat godin Athene haar uit jaloezie voor eeuwig liet weven, ze veranderde Arachne in een spin.

Het kunstwerk dat gebaseerd is op het beroemde verhaal uit de Griekse mythologie wordt ‘s middags in de herfstvakantie in het park gemaakt met buurtbewoners en met iedereen die mee wil doen. Het is alweer de dertiende creatie die ‘Delftse Maakweken’ elke mei- en herfstvakantie maakt van een verhaal uit de Griekse oudheid. Tot Halloween staat het werk in park, alleen op zaterdag 24 oktober komt het een half uur tot leven.

Delftse Maakweken

Van maandag 19 tot en met zaterdag 24 oktober organiseren de makers van het straattheaterfestival Mooi Weer Spelen in het park van Poptahof de dertiende editie van ‘Delftse Maakweken’, creatieve weken voor buitenkunst. Voor jong en oud, vanaf half twee. Deelnemen is gratis, men kan per middag meedoen. In een tent in het park wordt met elkaar het decor, kostuums en attributen en scenes gemaakt voor kunstwerk ‘Arachne’. Hoe meer mensen er mee werken, hoe indrukwekkender het kunstwerk wordt.

Hoe Arachne spin werd

Deze herfstvakantie staat het verhaal van de zelfbewuste Griekse weefster Arachne centraal.

Arachne is beroemd om haar weefkunst. Het is prachtig wat ze weeft. Mensen zeggen: ‘Arachne kreeg les van godin Athene’. ‘Echt niet!’ zegt Arachne, ‘Ik leerde het mezelf. Ik weef beter dan godin Athene. Laat ze maar langskomen, dan zul je het zien.’ Iedereen schrikt: ‘Laat Athene jou maar niet horen!’ En dan komt godin Athene polshoogte nemen, vermomd als oud vrouwtje.

Creatief in de herfstvakantie

Aan ‘Arachne’ wordt elke middag van de herfstvakantie vanaf half twee gewerkt in het Poptapark. In de tent van beeldend kunstenaars Roos Duyvestijn, Gertruud Kocken, Gonny Stuut en Paul Zijp wordt getimmerd en geknutseld. Geleidelijk ontstaat het landschapskunstwerk. Myrrhe Michorius en Frank Koenen maken met de deelnemers zogenaamde tableaux vivants, scenes die het verhaal verbeelden. CircusKabel is er met de circusspeelplaats. Tijdens het avondeten worden de plannen voor de volgende dag gesmeed.


deel deze activiteit

Locatie

Poptapark
Delft
Pad van Troje
2624pv


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden