• Alles
  • (1)
    Lezingen
  • (1)
    Natuur
  • (1)
    Cursus-Workshop

Finissage met kunstenaars Chung en Eelke

zondag 19 juli 14:00 t/m 17:00 uur

Herman Zonderland

Laatste week in Kadmium plus finissage

Tot en met zondag 19 juli 17:00 is in Kadmium de tentoonstelling ‘Metamorphosis' te zien. De gemeenschappelijke noemer is de voortdurende verandering, ‘Metamorphosis’. In tijden van Covid-19 kunnen de werken troost bieden. We kunnen dwalen langs de 8 meter lange houtskooltekeningen die dezelfde titel dragen als de tentoonstelling van Delftenaar Chung Hsi Han waarbij hij uitgestrekte landschappen suggereert met weidse vergezichten en diepe dalen. Maar wanneer we dichtbij komen kunnen de vormen onduidelijk en daardoor zelfs verontrustend zijn. Via ‘Interior’ waarin we ons in beklemmende ruimtes met een uitzicht (of een beeldscherm?) bevinden komen we bij het echte monumentale scherm van de kleurrijke animatie van Inge Reisberman (Leiden) waarin ‘de dag-en nachtcyclus van een fictief landschap' is te zien. Associaties zijn er met het noorderlicht, verdwijnende strepen aan de horizon. Bij gebrek aan tastbare vormen openbaart het licht zich in ongrijpbare kleurvelden. De in stoer staal gebeeldhouwde golven van Eelke van Willigen (Brielle) vormen het ruimtelijk cement tussen de werken aan de wand. Het is alsof de golven een gesprek aan gaan met de landschappen, surfend op de toppen zoals de kunstenaar dat op zee doet.

De opening was al op 7 juni in besloten kring. De foto is van fotograaf Herman Zonderland die voor zijn project het 'Delft, het nieuwe normaal' toegang had bij de opening. Op gepaste afstand van elkaar is de spreker van de opening en schrijver van de mooie brochure Hendrik van Leeuwen in gesprek met één van de kunstenaars en zijn bezoek.

Diegenen die de kunstenaars Chung Hsi Han of Eelke van Willigen willen ontmoeten zijn welkom op de finissage zondag 19 juli 14:00 -17:00. Inge Reisberman was aanwezig op zondag 5 juli. Op andere tijden is Kadmium geopend donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00.


deel deze activiteit

Locatie

Kadmium
Delft
st. Agathaplein 4
1126hr