• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (10)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop

Dark Days, interactieve luisterspecial

zondag 29 november 15:00 uur

brechtje roos

LUISTERSPECIAL

Wat klinkt er wereldwijd in de donkere dagen van november en december? Is het toeval dat er opvallend veel beroemde babys hun verjaarsfeest hebben op bijna precies hetzelfde moment? En hoe klinkt gloeiend en glimmend eigenlijk? Met gespitste oren luistert publiek naar allerlei fragmenten over licht, warmte en korte dagen.

De bekende donkere-dagen-hits laat muziekverteller Brechtje Roos links liggen, geen Bing Crosby dus. Tenzij een luisteraar dat meebrengt als donkere dagen muziekmijmering.

Enne… welke muziek zou men dan tijdens de langste nacht kunnen opzetten? Hoor het allemaal tijdens luisterspecial Dark Days.

Er is géén voorkennis van muziek nodig. Neem wel open en nieuwsgierige oren mee!

Extra leuk: luisteraars gaan naar huis met een muzieklijst die past bij de donkere dagen anno 2020.

WAT ¬

De oren van luisteraars worden zachtjes gekieteld. Er klinkt muziek uit de iPod van Brechtje van over de wereld met daarbij de verrassend originele context van haar. Vanuit allerlei invalshoeken laat ze de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Dat betekent: luisteren tussen de noten door!

Vorig seizoen was er een ware stormloop op deze luisterspecial bij de bieb in Den Haag. Met een extra ingelaste mogelijkheid zodat ca.100 man er van konden genieten. Dit keer is er plek voor 20 luisteraars. Met mogelijkheid voor een tweede luisterspecial eerder op de dag. Kortom: ben er op tijd bij;).

DATUM & TIJD

29 november

15u.-16.15u.

€15

Aanmelden verplicht bij brechtje@studiohoor.nl of via website De VAK

LOCATIE

De VAK Delft, dependance Westvest 9. Een grote locatie voor max. 20 mensen waarbij RIVM richtlijnen worden gevolgd.

CORONA

Natuurlijk wordt de actuele Coronastand bijgehouden. Mocht de wereld toch weer op slot gaan, dan wordt een andere datum geprikt.

REACTIES

‘Je hebt me overdonderd, wat een kennis van muziek, wat een enthousiasme en wat een goede docent. Ik luister nu anders naar muziek en begin andere genres ook leuk te vinden. Je bent echt bij me binnengekomen en hebt mij aangeraakt. Dank daarvoor. Ik hoop je in het najaar weer te mogen ontmoeten.' Aldus een ervaringsdeskundige in het Zuiderstrandtheater Den Haag.


deel deze activiteit

Locatie

De VAK, centrum voor de kunsten Delft
Delft
Westvest 9
2611ax


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden