• Alles
 • (3)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Cursus-Workshop

Maak kunstwerk 'Arachne' in Poptapark

maandag 19 oktober 13:30 t/m zaterdag 24 oktober 15:00 uur

Emiel Steenpaal

Wees in de herfstvakantie elke middag om half twee welkom in Poptahof om van het verhaal van de weefster Arachne een groot theatraal kunstwerk te maken van en tussen de zes meter hoge palen in het park. Spinnen, webben, weven, kostuums, circus, theater en verlichting.

Op zaterdag 24 oktober komt het kunstwerk vanaf zes uur een half uur tot leven.

Delftse Maakweken

Elke mei- en herfstvakantie wordt in tenten in het Poptapark een theater gemaakt van een verhaal uit de Griekse mythologie. Wegens corona is het resultaat van deze halfjaarlijkse creatieve week voor het hele gezin deze keer geen theaterwandeling maar wel een levend kunstwerk. Dat is veiliger om te bezoeken.

Hoe Arachne spin werd

Volgens de Griekse mythologie zijn spinnen ontstaan doordat de kundige en zelfbewuste weefster Arachne in een weefwedstrijd won van de machtige godin Athene. Godin Athene bleek een slecht verliezer, woedend om haar nederlaag veranderde ze Arachne in een spin. Arachne en haar nageslacht zou voor altijd spinnenwebben blijven weven. Dankzij Arachne noemen we de angst voor spinnen nog altijd Arachnofobie.

Creatief in de herfstvakantie

Aan ‘Arachne’ wordt elke middag van de herfstvakantie vanaf half twee gewerkt in het Poptapark. In de tent van beeldend kunstenaars Roos Duyvestijn, Gertruud Kocken, Gonny Stuut en Paul Zijp wordt getimmerd en geknutseld. Geleidelijk ontstaat het landschapskunstwerk. Myrrhe Michorius en Frank Koenen maken met de deelnemers zogenaamde tableaux vivants, scenes die het verhaal verbeelden. CircusKabel is er met de circusspeelplaats. Tijdens het avondeten worden de plannen voor de volgende dag gesmeed.

Vrije inloop. Deelnemen is gratis. Voor informatie zie maakweken.nl of bel Frank Koenen 06 28273746.


deel deze activiteit

Locatie

Poptapark
Delft
Pad van Troje
2624pv


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden