• Alles
  • (1)
    Film
  • (13)
    Theater

Media Ukkie Dag

zondag 29 maart 13:00 t/m 18:00 uur

Boek, site, app: samen spelen op het web. Dat is het thema van de nationale Media Ukkie Dagen. Op deze OPEN zondag kun je samen met jouw ukkie op een speelse ontdekkingsreis langs verschillende media. Want klein of groot, al die schermen om ons heen staan altijd maar aan, net als wijzelf! Hoe ga je daarmee om en zorg je voor voldoende rust voor je kind, voor jou én voor je telefoon? De Media Ukkie Dag is bedoeld voor ukkies tot ongeveer 6 jaar en hun ouders of verzorgers.

Programma

Telefoonbedjes 14.00-17.00 uur, podium

Op het grote podium staat een huis met gestapelde slaapkamers met 56 bedjes. Hier kun je jouw telefoon achterlaten om vervolgens zonder telefoon ongestoord op pad te gaan en contact te maken en je blik te verruimen. Geef je telefoon een rustig gezichtje en stop hem of haar met aandacht in een lekker bedje. Wordt het een tukkie of een lange nachtrust? Deze installatie is van Blauw Gras: een Brabants theatergezelschap onder artistieke leiding van Rachel Zweije. Zij creëert nieuwe werelden waar beeldend theater, voedsel, vormgeving en het dagelijkse ritueel samenkomen in interactieve producties.

Workshop telefoonbedjes maken (doorlopend) 14.00-17.00 uur, podium

Hierbij maak je zelf een bedje om mee naar huis te nemen, zodat je jouw telefoon een aantal keren per dag in bed kunt leggen. Zo kun je met aandacht iets anders doen, of even helemaal niets en zelf even helemaal opladen.

Voorlezen 15.00 en 16.00 uur, Wegisweg

Er wordt voorgelezen uit leuke boeken die aansluiten op het thema media.

Robottijd 14.00 tot 17.00 uur, Torteltuin

Spelen, leren en programmeren met de robotjes Bee Bot en Cubetto

Media Ukkie info 14.00-17.00 uur, Wegisweg

Informatie over mediagebruik bij kleintjes. We delen handige tips en tools en hebben een schat aan leuke en educatieve websites en apps om te laten zien.

OPEN is op zondag 29 maart geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur.


deel deze activiteit

Locatie

OPEN
Delft
Vesteplein 100
2611wg


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden