• Alles
  • (1)
    Film
  • (13)
    Theater

Passieconcert Ars Vocalis

zaterdag 28 maart 20:00 t/m 22:00 uur

Bert Barnard

Passieconcert met de Via Crucis van Franz Liszt

Na een bijzonder jubileumconcert in 2019 heeft Ars Vocalis dit jaar gekozen voor een klassieke programmering: een passieconcert in het voorjaar en een adventconcert in het najaar. Voor het passieconcert staat als hoofdwerk de Via crucis van Franz Liszt op het programma.

Religie heeft veel componisten geïnspireerd tot het maken van de prachtigste muziek. Vaak wordt de religie levend gemaakt door gezongen bijbelteksten, maar dat kan ook instrumentaal. De ‘Via crucis’ van Liszt combineert beide uitdrukkingswijzen. De meditatie die zich afspeelt aan de hand van de veertien staties, wordt tot uitdrukking gebracht in het pianospel. Het koor en de solisten brengen het verhaal van de lijdensweg van Jezus.

De Nederlandse componist en pianist Reinbert de Leeuw heeft de bijzondere toonzetting van de ‘Via crucis’ bij verschillende gelegenheden toegelicht en laten horen. Zoals Reinbert de Leeuw als dirigent en pianist optrad met het Collegium Vocale Gent en het Nederlands Kamerkoor, zo treedt Takashi Mizumoto als dirigent en pianist met Ars Vocalis op. De solistische delen van dit werk worden door verschillende leden van het koor uitgevoerd.

Voorafgaande aan de ‘Via crucis’ zingt het koor verschillende andere religieuze liederen, onder andere Christus factus est van Bruckner en Ubi caritas van Gjeilo. Deze liederen hebben met de ‘Via crucis’ gemeen dat zij alle betrekking hebben op het leven en de leer van Jezus Christus.

Het concert vindt plaatst in de Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50 te Delft

Kaarten à € 16 zijn verkrijgbaar via de website www.ArsVocalis.nl


deel deze activiteit

Locatie

Vierhovenkerk
Delft
Obrechtstraat 50
2623xn


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden