• Alles
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Natuur
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (2)
  Evenement
 • (1)
  Muziek

"Het Rietveldtheater leest voor"

vrijdag 24 mei 20:30 uur

Het Rietveldtheater brengt in haar serie Spoken Word het stuk "De Leftenant van Inishmore" van Martin McDonagh ten. U leest het goed, ten gehore brengen. "Het stuk wordt deze avond niet gespeeld, maar we lezen het aan u voor.", belooft Delftse theatermaker Ric Berretty, "dat is weer een hele andere beleving van theater dan mensen gewend zijn."

Berretty: "In de Verenigde Staten en Engeland is de leesvoorstelling een beproefde manier om het publiek kennis te laten maken met een productie, zonder die geheel te spelen. De spelers hebben zich terdege voorbereid en de teksten worden geacteerd. Weliswaar vanaf een stoel, maar dat maakte de voorstelling misschien nog wel intenser. Je word niet afgeleid door decors en kostuums, maar kunt helemaal in het verhaal mee gaan. Dat is toch het mooie van voorgelezen worden."

Terrorisme, geweld en humor

De hel breekt los als een losgeslagen IRA-lid ontdekt dat zijn kat dood is. Martin McDonagh schreef met 'The Lieutenant of Inishmore' een genadeloze satire over extremisme: een bloedstollend en hilarisch verhaal over Ierse vrijheidsstrijders. Deze gewelddadige parabel over terrorisme en idealisme is in wezen een pamflet tégen geweld. Daardoor past het goed bij de actualiteit. Over the top, vlijmscherp en met een dreigende ondertoon. Als een Quentin Tarantino-script, maar dan voor toneel.

Het stuk is in 2006 in België hertaald in een mengeling van Vlaamse dialecten, Frans en Duits. Berretty heeft de versie bewerkt voor een Nederlands publiek, waarin Engels en Nederlandse dialecten een plek hebben gekregen.

Vrijdag 24 mei 2019

Aanvang 20:30

Rietveldtheater leest voor "De Leftenant van Inishmore" van Martin McDonagh

Met: Boris Crijnen, Carlijn Perreira, Iefke Bloothoofd, Manon de Groot-van Gelder,

Marten van der Meijden, Martin Kroon, Pieter Heessels en Ric Berretty

Muzikale ondersteuning van Geert Haen

Rietveld Theater

Rietveld 49

2611 LH Delft

Kaartjes via rietveldtheater.nl of aan de deur


deel deze activiteit