Win kaarten voor de Messiah van Händel in Delft!

1 dec 2016, 14:45

Deel deze actie

Cantatrix voert samen met het bekende barokorkest Concerto d’Amsterdam en een supercast van internationale solisten op 17 december de Messiah van Händel uit in de Maria van Jessekerk. Doe mee met de prijsvraag en maak kans op 2 van de 40 vrijkaarten!

De dramatische kwaliteit van de Messiah is ongeëvenaard. Händel trekt je mee in het verhaal en hij wist precies hoe dat moest. Hij had al vele opera’s gecomponeerd voor hij aan zijn religieuze composities begon. De eerste uitvoeringen in 1742 van deze baroktopper waren in een mum van tijd uitverkocht.

Georg Friedrich Händel is nooit van het toneel verdwenen. Moest er voor Bach in de 19de eeuw nog een hulpoperatie op touw worden gezet, Händels muziek wist op eigen kracht alle eeuwen te trotseren. Het Hallelujakoor uit de Messiah kent iedereen. Dat jubelstuk begon bij de première aan een triomftocht die duurt tot op de huidige dag. Wie het hoort, krijgt het nooit meer uit zijn hoofd. Eromheen zitten andere magnifieke koorstukken, plus prachtige aria’s.

Met de solisten Elke Janssens (sopraan), Marion Eckstein (alt), Rudmer de Vries, (tenor), David Greco (bas). Hans Leenders dirigeert.

Zaterdag, 17 december 19.30 uur Maria van Jessekerk, Delft. Kaarten: www.cantatrix.nl (06-51213471)

PRIJSVRAAG:
Wat was het beroep van de vader van Georg Friedrich Händel?

Schilder
Musicus
Barbier

(Foto: Jacob de Vries)

Doe mee met deze lezersactie

Om te kunnen reageren moet u eerst inloggen.
Nog geen lid? Meld u zich dan gratis aan