Logo delftsepost.nl


Op warmetruiendag gaf Milieudefensie 2 workshops 'wonderbag maken' gegeven. Dankzij de zak hoeft eten minder lang te koken. Er is op 3 maart een extra workshop. Opgeven: delft@milieudefensie.nl
Op warmetruiendag gaf Milieudefensie 2 workshops 'wonderbag maken' gegeven. Dankzij de zak hoeft eten minder lang te koken. Er is op 3 maart een extra workshop. Opgeven: delft@milieudefensie.nl (Foto: Milieudefensie Delft)
wat is er te doen in Delft

Wat is er te doen in Delft?

Gezonde
lunchbox

DELFT - Wie het broodje kaas in zijn broodtrommel zat is kan op vrijdag 17 februari vanaf 9.30 uur een 3 uur durende workshop volgen over het maken van de juiste keuzes en gezonde en lekkere lunchpakketten bereiden. In groepjes werken de deelnemers aan een aantal lunchbox gerechten. Kosten: €50,- incl. lunch en boekje met recepten. Aanmelden via info@eatbetter.nl of eatbetter.nl. Het adres is Rotterdamseweg 37.

De Houtloop

DELFT - Atletiekvereniging AV'40 houdt zondag 19 februari De Houtloop. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een loop van 1,5 km. Aanvang: 10.30 uur. Toegang gratis. Om 11.00 uur starten de lopen van de 5, de 10 of de 15 km. De deelname hieraan kost €2,00. AV'40 zit aan de Sportring 12 achter de Sporthal Brasserskade. Zie: av40.nl.

SamenSporten met de Golden Tenloop Delft

DELFT - Op 25 mei doet SamenSporten mee met de Golden Tenloop in Delft. Kinderen en jongeren met en zonder beperking, kunnen meedoen op hun eigen manier. De afstanden die kunnen worden gelopen zijn 1, 2,5, 5 of 10 km. Alle deelnemers krijgen in de voorbereiding een beweegmaatje met wie zij samen 6 weken lang gaan trainen. Want SamenSporten is ook samen trainen. De eerste training is op dinsdag 4 april van 16.00 tot 17.00 uur voor kinderen van 6 t/m 14 jaar en van 18.00 tot 19.00 uur voor jongeren vanaf 15 jaar en ouder. Alle trainingen van SamenSporten vinden plaats bij AV40, aan de Sportring 12. Aanmelden (ook vrijwilligers): samensportendelft@gmail.com of Facebook SamenSporten.

Microscopie workshop

DELFT - In duurzaamheidcentrum De Papaver staat zondag 19 februari een rij microscopen klaar. Bezoekers kunnen daarmee cellen van planten bekijken, die te klein zijn om met het blote oog te worden gezien. Een ontdekkingsreis op microniveau. In deze microscopeer-workshop kunnen volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding plantenstengels in ultradunne plakjes snijden en bewerken met speciale vloeistoffen. Zo'n plakje wordt dan ingebed in een soort kunsthars. Deze workshop wordt verzorgd door het Nederlands Genootschap voor Microscopie. Aanvang van de workshop: 14.00 uur. De kosten bedragen €3,50 per preparaat. Het adres van de De Papaver is Korftlaan 6. Zie ook: papaverdelft.nl

Schrijfcafé
bestaat 1 jaar

DELFT - Schrijfcafé Delft blaast op 2 maart één kaarsje uit. Onder het motto 'Met ons kun je lezen en schrijven' organiseert Schrijfcafé Delft een feestelijk programma in samenwerking met DOK en CoffeeStar. Niet alleen bezoekers die het schrijfcafé geregeld aandoen, ook nieuwe schrijfliefhebbers zijn welkom. De geschreven teksten zullen een week lang onder ogen komen van de bezoekers van DOK Leescafé en CoffeeStar. De verjaardag meevieren kan bij bibliotheek DOK aan het Vesteplein terecht van 13.30 tot 16.00 uur. De bijeenkomst staat onder gezamenlijke leiding van Marja van Rossum, Hanneke Lameijer en Margriet van Bebber. Deelname kost €10,-. Aanmelden is gewenst en kan via info@schrijvenindelft.nl. Alle schrijfliefhebbers met en zonder schrijfervaring zijn welkom. Bij het Schrijfcafé krijgen deelnemers inspirerende en gevarieerde schrijfopdrachten. Deelnemers die de smaak te pakken krijgen, kunnen hun schrijftalent verder ontwikkelen via het cursusaanbod van Schrijven in Delft www.schrijvenindelft.nl.

Lunchconcert

DELFT - VAK-docent en gitarist Michael Samson en Jos Groot spelen dinsdag 21 januari van 12.45 tot 13.15 uur jazz standards, bossa en samba tijdens het lunchpauzeconcert in de Binnenhof van De VAK, centrum voor de kunsten in Delft. Het eerste nummer dat de gitaristen Michael Samson en Jos Groot samen speelden was het nummer Black Orpheus, een mooie bossa nova uit de gelijknamige film. Maar het kreeg meteen een ruiger jasje aan dan gebruikelijk. Het samenspelen smaakte naar meer. De toegang is gratis. Adres: Westvest 9. Informatie: vak-delft.nl.

Administratief talent gezocht

DELFT - Delft voor Elkaar zoekt vrijwilligers voor de Thuisadministratie om Delftenaren die moeite hebben met het ordenen van hun administratie te ondersteunen en adviseren. Mensen die het overzicht in hun administratie kwijt raken lopen grote kans om in de problemen te komen. Om dit te voorkomen helpen vrijwilligers van Delft voor Elkaar hen om zorgvuldig en stap voor stap weer overzicht en grip op de thuisadministratie te krijgen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een of meer dagdelen per maand via info@delftvoorelkaar.nl of 015-7600200. Meer informatie: delftvoorelkaar.nl/job/vrijwilliger-thuisadministratie.

Penseel
tekenen

DELFT - Joke Krul geeft zaterdag 18 februari vanaf 10.00 uur een workshop Chinees penseel tekenen voor beginners. Ze geeft de cursus ook op 4 maart. Deelname kost 60 euro inclusief lunch. Aanmelden kan bij Joke Krul via tel. 015-2137337 of jokekrul@noknok.nl. De workshop vindt plaats bij Delftstede aan de Phoenixstraat 66.

Aanwinst Tetar van Elven

DELFT - In de Paarse kamer van Museum Paul Tetar van Elven staat sinds kort een illuminatiekast. De illuminatiekast is uitvinding uit de 18de eeuw, eerst verlicht door kaarsen, later met elektrisch licht. Deze werden zowel voór als achter de prent geplaatst, die zich achterin de kast bevond. De opengewerkte prenten toonden vaak een stadsgezicht, maar soms ook Bijbelverhalen of ondeugende prenten. De kast is in bruikleen van een Delftenaar. Op donderdagavond 23 februari geeft Hanneke van Dijk, werkzaam bij het Rijksmuseum Amsterdam, een lezing over dit onderwerp. Entree: €5,-. Opgeven: www.tetar.nl. Adres: Koornmarkt.

Plaats uw activiteit zelf op www.delftsepost.nl 

Reageer als eerste
Meer berichten