Gasten tijdens de rondleiding door het museum in nieuwe zaal 'Delftse Meesters. In kunst en wetenschap'
Fotograaf: Esther de Cuijper
Gasten tijdens de rondleiding door het museum in nieuwe zaal 'Delftse Meesters. In kunst en wetenschap' Fotograaf: Esther de Cuijper (Foto: Esther de Cuijper Fotografie)

Succesvolle Open Huis Avond in Museum Prinsenhof Delft

Op 9 september bezochten 30 inwoners uit Delft de Open Huis Avond, Museum Prinsenhof Delft Ontvangt. Voor deze avond nodigde het museum gasten uit via verschillende organisaties, onder andere Delftse Buur, Taalmaatjes, de Turkse Moskee, de Turkse Vereniging en het Vrouwen in Delft Platform. Het museum organiseerde de ontvangst in het kader van de tentoonstelling Zilver. Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800. De avond stond in het teken van kennismaken en samen genieten van de kunst. In de tentoonstelling staat de centrale functie van Zilver centraal. Het centrale onderwerp van de avond was: “Hoe ontvang jij?”. De ontvangst leverde veel levendige gesprekken op. 

Het museum organiseerde voor de derde keer een Open Huis Avond. De gasten werden tijdens de avond ontvangen en rondgeleid door medewerkers van verschillende afdelingen van het museum. Tijdens de rondleiding door het museum ontstonden er bijzondere gesprekken over de museumstukken in de Zilver-tentoonstelling en over de vaste presentatie Delfts Blauw en Delftse Meesters. Wethouder Jeugd, Onderwijs, Integratie en Emancipatie Hatte van der Woude was ook aanwezig op deze avond: “Ik vind het geweldig dat het museum dit nu al voor de derde keer organiseert. De opkomst vond ik groot en heel divers! Ik heb niet iedereen kunnen spreken maar ik hoop dat iedereen ervan heeft genoten -de sfeer was uitstekend- en dat dit ertoe leidt dat nog meer Delftenaren het museum gaan bezoeken.”. 

Ontmoeten en verbinden
Het museum koos voor het Open Huis voor de Zilver-tentoonstelling omdat zilver verbindt. Zilver markeert de grote gebeurtenissen in het leven, geeft duiding aan het sociale verkeer en verbindt generaties met elkaar, tot de dag van vandaag. Zo nodigden welgestelde burgers uit Delft in de zeventiende en achttiende eeuw familie en relaties uit voor diners en avondontvangsten. De gespreksonderwerpen tijdens zo’n ontvangst waren kunst, dichtkunst, muziek of filosofie. Want in kunst en schoonheid kon men elkaar beter vinden. De reactie van een van de gasten na afloop was: “Ik vond de avond super leuk, leerzaam en ik ben trots op Delfts Blauw”. 

Drempel verlagen
Eerder organiseerde het museum twee Open Huis avonden in 2019, tijdens de tentoonstelling Pieter de Hooch. Uit de Schaduw van Vermeer in Delft. De Open Huis avonden maken onderdeel uit van de samenwerking met de Rabobank waarbinnen het verbinden van nieuwe Delftse doelgroepen aan het museum centraal staat.  

Meer berichten