Foto: Elizabeth Fadel & Maripepa Contreras

Live@PK: Elizabeth Fadel & Maripepa Contreras

Elizabeth Fadel, piano, en Maripepa Contreras, hobo, presenteren een klassiek concert in de Braziliaanse muziekstijl Choro op 17 september om 20.30 uur in het Prinsenkwartier.
Choro betekent letterlijk huilen. Aanvankelijk stond het voor de Braziliaanse manier waarop de Europese muziek zoals walsen, polka’s maar ook tango’s werden gespeeld door de straatbandjes aan het eind van de vorige eeuw in Rio. Zij maakten de harde polka tot een
gevoelige melodie met uithalen, vandaar vermoedelijk de naam.

Elizabeth Fadeis een multi-instrumentalist en componist. Op 7 jarige leeftijd kwam ze voor het eerst in contact met de piano en als een wonderkind kon ze binnen enkele maanden het instrument bespelen.
Elizabeth is geschoold als klassieke pianist, maar onderscheidt zich ook door tango-, rock-, Braziliaanse en Latijnse stijlen te spelen.
Geboren in 1985 in Curitiba, Brazilië, begon ze met haar moeder piano te studeren en later andere instrumenten zoals gitaar,
viool, melodica en klavecimbel.
Haar professionele carrière begon in 2005 nadat zij haar bachelor in muziektherapie behaalde. Op 25-jarige leeftijd verhuisde
Elizabeth naar Nederland om klavecimbel te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Elizabeth Fadel heeft lesgegeven, en opgetreden door heel Europa en Brazilië.

Door optredens met muzikanten van over de hele wereld versterkte Elizabeth’s haar meest voortreffelijke vaardigheid als muzikant: een vrije cross-over tussen genres.
Tegenwoordig speelt Elizabeth Fadel podia en studiosessies met muzikanten zoals Hamilton de Holanda, Paulo Moura, Toninho Ferraguti, Carlinhos Vergueiro en vele anderen.

Deze avond zal ze samen spelen met Maripepa Contreras op hobo.

Entree €7,50 tickets verkrijgbaar via www.prinsenkwartier.nl

Meer berichten