Foto: Filmhuis Lumen

Het Nederlands Filmfestival 2020 óók bij Filmhuis Lumen!

Vrijdag 25 september t/m donderdag 1 oktober

Dit jaar kunt u de 40 editie van het Nederlands Filmfestival óók in Filmhuis Lumen bekijken!  De openingsfilm Buladó van Eché Janga trapt op 25 september de reeks NFF-publiekspremières af. Daarna volgen documentaire De Dick Maas methode, dramaserie I.M. en de speelfilms Buiten is het feest, Kom hier dat ik u kus, Marionette, De vogelwachter en La última primavera. Wilt u erbij zijn, koop dan snel uw tickets op filmhuis-lumen.nl!

 

Het programma:

 

BULADÓ

ECHE JANGA NL - 2020 - 90 MINUTEN

Vrijdag 25 september, 19.15

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa. Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

 

KOM HIER DAT IK U KUS

SABINE LUBBER BAKKER, NIELS VAN KOEVORDEN NL - 2020 - 93 MINUTEN

Zaterdag 26 september, 19.15

Kom hier dat ik u kus is een familiedrama over Mona, oudste dochter van een gezin waarvan de moeder op jonge leeftijd overlijdt. We zien hoe Mona zich als kind, twintiger en dertiger een weg door het leven baant. Terwijl iedereen over haar heen loopt probeert ze zich staande te houden in een wereld gevuld met ego’s en eigendenkers. Tot ze inziet dat het zo niet langer kan. Naar de bestseller van Griet Op de Beeck. 

 

I.M.

MICHIEL VAN ERP NL - 2020 - 200 MINUTEN

Zondag 27 september, 15.00

In I.M. wordt de vroegwijze, provinciale, stoere schrijfster Connie Palmen (36) voor het eerst echt verliefd. Op de joodse, door oorlogstrauma’s getergde, vileine, maar briljante en grappige, beroemde en intellectuele journalist en schrijver Ischa Meijer (47) die zichzelf voor het eerst overgeeft aan de liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie. En dan gaat Ischa plotseling dood… De serie speelt zich af in Nederland en Amerika in de periode 1991 – 1995.

Na de eerdere succesvolle AVROTROS dramaserie Ramses verfilmt regisseur Michiel van Erp wederom een verhaal gebaseerd op bestaande publieke figuren. Van Erp: ‘Voor mij gaat de serie over identiteit. Hoe ben je gevormd? Wie en wat heeft je gemaakt tot wie je bent. En is dat ook wie je wilt zijn? Ischa had veel geheimen, de gevolgen van een liefdeloze opvoeding. Met veel bravoure presenteerde hij zichzelf aan de wereld en beukte hij zich een weg in de grachtengordel. Maar daaronder lagen open wonden. Connie bedacht al jong hoe haar leven en carrière zou moeten verlopen. En zo is het ook gegaan. Ze had alleen niet in kunnen schatten dat ‘de grote liefde in haar leven’ zo snel en plots zou sterven’.

DE DICK MAAS METHODE

JEFFREY DE VORE NL - 2020 - 97 MINUTEN

Zondag 27 september, 19.15

Dick Maas is één van Nederlands succesvolste regisseurs. Wie is die man achter Flodder, Amsterdamned en De lift nou echt? Aan de hand van unieke en nooit eerder vertoonde beelden, blikken we samen met Dick Maas en vele toonaangevende filmmakers en acteurs terug in deze grappige en onthullende documentaire over een bijzondere en ongekend succesvolle periode uit de Nederlandse filmgeschiedenis. 

 

BUITEN IS HET FEEST

JELLE NESNA NL - 2020 - 95 MINUTEN

Maandag 28 september, 20.00

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden. Naar de bestseller van Arthur Japin, geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen. 

 

MARIONETTE

ELBERT VAN STIEN NL - 2020 - 112 MINUTEN

Dinsdag 29 september, 20.00

Als de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter naar Schotland verhuist om een nieuw leven te beginnen, is een van haar nieuwe patiënten de geheimzinnige, tienjarige Manny. Manny tekent traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Getroffen door de jongen ontwikkelt Marianne een obsessie waardoor ze grip op de realiteit verliest en zelfs vraagtekens zet bij de aard van het bestaan. 

 

DE VOGELWACHTER

THREES ANNA NL - 2020 - 89 MINUTEN

Woensdag 30 september, 20.00

De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde. 

 

LA ÚLTIMA PRIMAVERA

ISABEL LAMBERTI NL,ES - 2020 - 77 MINUTEN

Donderdag 1 oktober, 19.15

De Spaanstalige film vertelt het verhaal van de Gabarre-Mendoza familie. Als bewoners van een sloppenwijk vlakbij Madrid worden zij gedwongen om hun zelfgebouwde huizen te verlaten omdat het land waarop ze wonen verkocht is. Terwijl dit proces zich langzaam ontvouwt, worstelen de verschillende familieleden elk op hun eigen manier met hun leven in transitie. La última primavera beleeft zijn wereldpremière in september op het festival van San Sebastian. 

 

Filmhuis Lumen Delft

Doelenplein 5

2611 BP Delft

Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl

Kassa: (015) 214 02 26

 

Meer berichten