Foto:

Presentatie boek Grassen in Delft

Op zondag 4 oktober wordt het boek Te hooi en te gras gepresenteerd. In dit boek worden 100 Delftse grassen beschreven en 64 soorten afgebeeld. De presentatie zal van 13:30 tot 15:40 uur plaatsvinden in het Art Centrum Delft, Rotterdamseweg 205, Delft.

Aanmelden verplicht i.v.m. corona en de catering via natuurlijkdelfland@knnv.nl

De aanleiding voor het schrijven van het boek zijn de aquarellen van Kees van der Kraan en 30 jaar inventariseren van grassen in Delft en directe omgeving. De teksten zijn geschreven door Raymond van der Ham en Cor Nonhof heeft de verspreidingskaartjes samengesteld.

Dit boek is het eerste boek in Nederland dat de grassen in één stad beschrijft. In het hoofdstuk 150 jaar Delftse grassen worden uit eerdere publicaties de grassen met de huidige vergeleken. Dit boek is ook uitermate geschikt voor natuurliefhebbers uit andere Nederlandse en Vlaamse steden om met grassen kennis te maken.

Het boek is tijdens de presentatie te koop voor € 20,- (ledenprijs).

Na 4 oktober is het boek te bestellen door € 25,- of € 20,- (voor leden Natuurlijk Delfland) + 7,- verzendkosten over te maken naar NL69 TRIO 0776 4967 94 t.n.v. Natuurlijk Delfland, zet het verzendadres erbij.

Afhalen kan ook. Vraag de adressen aan via natuurlijkdelfland@knnv.nl

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2020 is het thema Natuur inclusief.

Iedere seizoen wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied van Natuurlijk Delfland omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

Natuurlijk Delfland is ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden