Foto: Photographer: Vera Vandervesse

Lezing Evoluerend Heelal door Govert Schilling

Woensdag 23 september 20.30 uur

Zaal & Livestream

Wetenschapsjournalist en publicist Govert Schilling geeft een lezing over het evoluerend heelal in het Rietveld Theater. In de zaal is beperkt plek voor toehoorders, maar gelukkig kan men ook via de livestream meegenieten.

Govert Schilling heeft het unieke vermogen om ingewikkelde zaken begrijpelijk te maken en om mensen te inspireren met verrassende (én relativerende) inzichten uit de wereld van het heelal.

Hij neemt zijn publiek mee op een wervelende ontdekkingsreis door ruimte en tijd, van onze eigen aarde tot aan de grenzen van de kosmos, en van de oerknal waarmee alles 13,8 miljard jaar geleden begon tot de verre toekomst van het heelal. Centrale boodschap: wij maken integraal deel uit van het universum, en we kunnen ons bestaan niet los zien van de voorafgaande kosmische evolutie.

Schilling schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen en geeft op radio en tv regelmatig toelichting op ontwikkelingen in de astronomie.

Tickets vanaf € 8,50. Voor meer info ga naar www.rietveldtheater.nl


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden