Foto:

Bevolkingsonderzoek borstkanker - nieuwe ronde Delft

Vanaf 2 oktober a.s. kunnen vrouwen uit Delft die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1970 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum bij GGZ Delfland. Ze kunnen via de hoofdingang de aanwijsborden volgen naar het mobiele borstonderzoekscentrum (Sint Jorisweg 2, Delft). Tot medio september 2021 worden ruim 13.800 vrouwen uit Delft per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum.

Bevolkingsonderzoek

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Als borstkanker vroeg wordt ontdekt, is de behandeling vaak minder ingrijpend. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben of veranderingen opmerken aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden