Delft tegen eenzaamheid, vóór ontmoeting

De Delftse coalitie tegen eenzaamheid organiseert van 1 t/m 7 oktober ‘De week van ontmoeting’. Een programma met diverse activiteiten om mensen met elkaar in contact te brengen en zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van eenzaamheid onder Delftenaren. 

 Programma ’week van ontmoeting’
Van 1 t/m 7 oktober zijn er verschillende activiteiten waar inwoners van Delft elkaar kunnen ontmoeten. Zo worden er wandelingen georganiseerd en worden er riksja fietstochten gehouden.

Coronamaatregelen

Bij de verschillende activiteiten wordt rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen. Er wordt voldoende ruimte gecreëerd om 1,5 meter afstand te houden. Kom niet als u klachten heeft, of iemand in uw omgeving klachten heeft. Ontsmet uw handen bij binnenkomst en houdt 1,5 meter afstand. Vanwege corona vragen wij deelnemers vooraf aan te melden voor de activiteiten.

Eenzaamheid

Meer dan 40% van de volwassen bevolking voelt zich eenzaam. In Delft is het percentage mensen dat zich eenzaam voelt hoog. Van de 75-plussers ervaart 47% een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of zij hebben minder sociale relaties dan ze wensen. Eenzaamheid is veelal een verborgen probleem: het is niet aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen en er wordt weinig over gepraat.

Delftse coalitie tegen eenzaamheid

De Delftse coalitie tegen eenzaamheid is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties en ondernemers die er samen voor willen zorgen dat minder Delftenaren zich eenzaam voelen. De organisaties: Delft voor Elkaar, Humanitas, ZEL, SSBO, Pieter van Foreest, Protestantse Gemeente Delft en de gemeente Delft vormen de kern.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op:  https://www.delft.nl/nieuws/week-van-de-ontmoeting.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden