Foto: Galerie Terra Delft

Dynamische keramiek; Ellen Rijsdorp solo

Galerie Terra Delft: 26 september t/m 24 oktober 2020

De coronapandemie heeft iedereen beperkt en beheerst nu nog steeds ons dagelijks leven. Ook Ellen Rijsdorp, keramiste uit Delft, heeft de gevolgen hiervan ondervonden. In haar normale leven reist zij langs vele markten in diverse Europese landen om haar werk te tonen en te verkopen. Maar daar was dit jaar geen sprake van; alle keramiekmarkten zijn afgezegd.

Hierdoor konden we snel deze tentoonstelling samenstellen: Ellen Rijsdorp solo. Ellen had genoeg werk wat nog niet getoond is en wij kunnen nu toch onze galerie vullen met een mooie tentoonstelling.

De Delftse keramiste Ellen Rijsdorp heeft de natuur en haar elementen als onuitputtelijke bron van inspiratie. Waar het werk aanvankelijk bestond uit herkenbare vormen zijn ze de laatste jaren vrijer geworden. Hierdoor krijgen de werken een extra dynamiek en zet de vorm zich als het ware voort in de omgeving. Deze objecten hebben dan ook meer ruimte nodig. Tegelijkertijd zijn ze minder makkelijk te benoemen.

De basis bestaat  altijd uit bolvormen afkomstig van de draaischijf. Een typisch keramische techniek dus, een ambachtelijk begin. Maar dan begint het verhaal van wind, water en vuur, de elementen die zij verbeeldt door structuur. Deze structuur wordt door het gebruik van kleuren benadrukt, als een wilde schildering in 3D. Het eindresultaat is abstract met een intrigerend en naar de natuur verwijzend kleurgebruik. Elk werk is uniek. Ze worden hoog gestookt en dat geeft een harde scherf, waardoor het minder kwetsbaar is.

Expositie:    Dynamische keramiek; Ellen Rijsdorp solo

Locatie:       Galerie Terra Delft / Nieuwstraat 7 / 2611HK  Delft

Periode:      26 september t/m 24 oktober 2020

Informatie:  info@terra-delft.nl / 015-2147072 / 06-10003624

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden