<p>clock tower of the Old Church; Delft, Netherlands</p>

clock tower of the Old Church; Delft, Netherlands

(Foto: Delft Imagebank, Arjan de Jager)

Zoekdienst Oude Kerk

Op zondag 4 oktober is er weer de maandelijkse zoekdienst in de Oude Kerk (hoofdingang). De zoekdienst heeft een toegankelijke en interactieve opzet met ruimte elkaar te ontmoeten en met tegelijk ook de elementen van een kerkelijke viering, zoals liederen om naar te luisteren, stilte en gebed en een goed verhaal geïnspireerd door de Bijbel.  Het thema van deze keer is ‘uit het isolement’. Bij de dienst wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.

De zoekdienst valt in de week tegen de eenzaamheid. Eenzaamheid wordt ook wel volksziekte nummer één genoemd. De coronacrisis heeft voor veel mensen de eenzaamheid versterkt. In de zoekdienst stellen we de vraag wat we voor elkaar kunnen betekenen om uit het sociale isolement te komen, al is het maar een stukje. We lezen een verhaal uit de bijbel waarin Jezus een man ontmoet die in quarantaine leeft vanwege een besmettelijke huidziekte. Jezus blijft niet op afstand, raakt hem aan, geneest hem en haalt hem zo uit zijn isolement. De man kan weer voluit deelnemen aan de samenleving. Wat zegt dit verhaal ons in een tijd waarin afstand houden, besmettingsgevaar, quarantaine, geïsoleerd zijn en verlangen naar nabijheid zo sterkt ons samen leven bepalen?

De dienst wordt geleid door René Strengholt, stadspastor van de Protestantse gemeente. De zoekdienst begint om 13.00 uur. Om 12.30 uur gaat de kerk open en staan er broodjes, koffie en thee klaar.  Locatie: Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof 25 (hoofdingang). Er is in de kerk voldoende ruimte om de gevraagde 1,5 meter afstand te houden.

Zie ook facebook.com/tijdvoorGod. De zoekdienst is een activiteit van de Protestantse Gemeente Delft.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden