Foto:

Oktober rozenkransmaand

Het bestuur van de Sint Hippolytuskapel nodigt u uit in oktober de rozenkrans te bidden in hun kapel. Daar waar mogelijk combineren zij het bidden van de rozenkrans met de vieringen, die wekelijks terugkeren. De start is op donderdag 1 oktober om 18.30 uur; eindtijd 19.00 uur. Het is de bedoeling, dat ieder voor zich de rozenkrans bidt. Hebt u geen rozenkrans, geen probleem, de kapel verstrekt deze gratis. Ook als u niet precies weet hoe de rozenkrans te bidden, dan is er voor u een schriftelijke instructie. Het tijdstip van 18.30 uur geldt voor maandag t/m vrijdag. Op zaterdag wordt het rozenkransgebed gecombineerd met de uitstelling en de H. Mis. Aanvang 16.30 uur; eindtijd 17.00 uur. Op zondag om 10.00 uur voorafgaande aan de H. Mis (10.30 uur)

Het bidden van de rozenkrans is een oude traditie

Op 7 oktober 1571 werd de overwinning van de Slag bij Lepanto toegeschreven aan het bidden van de rozenkrans door zowel het niet strijdende volk als de krijgsmacht.

Bestuur: “Is het geen mooie gedachte om nu de rozenkrans bidden met de intentie dat de mensheid gespaard mag blijven nu Corona ons al ruim een half jaar in de greep heeft?”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden