Foto:

Magda Mendes presenteert haar nieuwe album Oliveiras Op Hodenpijl

Schipluiden - Op zaterdag 3 oktober presenteert Magda Mendes haar nieuwe album Oliveiras, hiermee brengt zij een ode aan het vergeten Portugese platteland.  

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds vijftien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Met haar nieuwe album Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in en verlaat ze de stad. 

De zelfgeschreven liedjes op het nieuwe album zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die vaak het nieuws haalde, doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan. 

Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn. Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda’s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Gitarist en medecomponist Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal. Het filmische karakter van het programma wordt versterkt door twee bijzondere klassieke musici. Op harp Astrid Haring en op bas trombone Brandt Attema.

Datum: zaterdag 3 oktober. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: € 19,-. Inclusief maaltijd: € 41,50 Locatie: Op Hodenpijl. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft).  

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden