Foto: Marco Zwinkels

Kinderactiviteiten tijdens de herfstvakantie in Museum Prinsenhof Delft

Tijdens de herfstvakantie, van 10 tot en met 25 oktober, biedt Museum Prinsenhof Delft een gevarieerd activiteitenprogramma aan voor kinderen. 

Op 18, 21 en 25 oktober 2020 kunnen bezoekers zelf een souvenir maken tijdens de workshop D.I.Y. Delfts Blauw. Als dagelijkse activiteit biedt het museum een heuse bingo en familiespeurwaaier aan. Speciaal tijdens de Kinderboekenweek is er voor thuis het online videoplatform De Voorleeshoek met verschillende voorleesverhalen over bijvoorbeeld Willem van Oranje en Hugo de Groot. Een bezoek aan de museumwinkel is ook de moeite waard, in het kader van Kinderboekenweek is er een ruim assortiment kinderboeken te koop. Kaarten reserveren voor het museumbezoek is opnieuw verplicht. Kijk voor meer informatie en online reserveren op prinsenhof-delft.nl/herfstvakantie

In Museum Prinsenhof Delft ontdekt de bezoeker de schoonheid van het wereldbekende Delfts Blauw.  Tijdens de workshop D.I.Y. Delfts Blauw kunnen kinderen vanaf 4 jaar hun eigen meesterlijke creatie maken, naar eigen fantasie of met de collectie van het museum ter inspiratie. De workshops zijn op zondag 18 oktober, woensdag 21 oktober en zondag 25 oktober. Deelname is € 1,- per persoon. Reserveren is verplicht en kan via prinsenhof-delft.nl/herfstvakantieEr zijn ook dagelijkse activiteiten. Met de MuseumBingo kunnen kinderen met een bingokaart speuren door het gebouw. Na het vinden van alle afbeeldingen en een volle bingokaart, wacht er een verrassing. Daarnaast is er ook een Familiespeurwaaier. Families kunnen opdrachten uitvoeren om tot de juiste oplossing van het raadsel te komen, een goede samenwerking met elkaar is hierbij heel belangrijk. 

De Voorleeshoek en Kinderboekenweek

Oktober is ook de periode van de Kinderboekenweek, dit jaar is het thema geschiedenis. Speciaal voor deze Kinderboekenweek zijn er voorleesfilmpjes opgenomen in Museum Prinsenhof Delft door De Voorleeshoek. Dit is een veilige online videoplatform met voorleesverhalen voor kinderen van 0 tot 10 jaar, ondersteund door prenten en muziek. Zo leest kinderboekenschrijver Arend van Dam, vanuit het museum, twee verhalen voor uit zijn boek ‘Lang Geleden...’, over Willem van Oranje en Hugo de Groot. Zijn de verhalen beluisterd en benieuwd naar het verhaal achter deze twee heren? Dan is natuurlijk de herfstvakantie het moment om langs te komen en meer te ontdekken. 

 

­­­­Over Museum Prinsenhof Delft
Museum Prinsenhof Delft is hét kunst- en cultuurhistorische museum van Delft. De vaste opstelling is gebaseerd op drie thema’s die samen het fundament vormen van het museum: Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw. Het museum laat zien hoe deze Nederlandse iconen aan de stad Delft zijn verbonden en hoe zij het gezicht van Nederland mede hebben bepaald. Aan de hand van tentoonstellingen en een veelzijdige programmering wordt dit telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster dat in de 16de eeuw tijdelijk dienst deed als hof van Willem van Oranje. Het gebouw behoort tegenwoordig tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden