<p>I Change Broedplaats</p>

I Change Broedplaats

(Foto: Marianne Q.)

Verrassingsmaaltijd op Wereldvoedseldag 16 oktober

Eet goed, verspil niets!

Op Wereldvoedseldag, vrijdag 16 oktober, bereiden Delftse koks een verrassingsmaaltijd waarbij niets verspild is. Af te halen, dus geheel Corona-proof. 

Er is honger in de wereld maar ook veel verspilling. Per jaar gooien we in Nederland 50 kilo voedsel per persoon weg! Dat schreeuwt om verandering! Verschillende koks en restaurant ‘I Change’ gaan de verspilling van voedsel tegen en bereiden een voedzame maaltijd. De prijs bepaal je zelf!

Mee-eten?
Geef je uiterlijk 14 oktober op via www.delft4globalgoals.nl. Je krijgt op 15 oktober per mail bericht waar en hoe laat je de maaltijd kan ophalen. Thuis hoef je het alleen nog op te warmen. Je geeft de kok wat je de solidaire wereldmaaltijd waard vindt.

Voedselverspilling
Er is voedsel genoeg op de wereld, we verdelen het alleen zo slecht. En we zetten voedsel verkeerd in. Om één kilo rundvlees te produceren is twaalf kilo graan nodig bijvoorbeeld. Bewust omgaan met voedsel maakt de wereld eerlijker. Daar is natuurlijk veel voor nodig, maar een eerste stap kan jij al zetten.

Luisteren: Voedingsalternatieven
Feike van der Leij (Hogeschool InHolland in Delft) geeft een online lezing: ‘Insecten maken de goals’. Hoe alternatieve voedselbronnen helpen bij een eerlijker verdeling van voedsel over heel de wereld. De livestream is op 16 oktober vanaf 18 uur. Geïnteresseerden krijgen een link naar de MS Teams-sessie. Meld je aan via:  www.delft4globalgoals.nl

Help honger de wereld uit.
De Global Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties willen de wereld in 2030 een betere plaats voor iedereen maken. Zo is doel twee van de Global Goals: ‘Geen honger in de wereld’. En doel twaalf: ‘Verantwoorde consumptie en productie’. Wereldvoedseldag richt zich op een eerlijker verdeling van de voedselvoorraden en -productie over de wereldbevolking. Maar ook op een meer verantwoorde manier van omgaan met voedsel in eigen kring: minder verspillen en duurzamer produceren. Minder vlees eten helpt echt!

Door wie?
De organisatie van de solidaire afhaalmaaltijd ligt in handen van Milieu Defensie Delft, Fair Trade Delft, Stedenband Delft-Estelí, Initiatiefgroep Delft4GlobalGoals, restaurant I Change, Hogeschool InHolland, Thuisgekookt Delft, LETS/Ruilkring Delft, Foodsharing Delft.

Verder lezen?
www.delft4globalgoals.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden