Foto:

Clubicoon neemt afscheid bij korfbalvereniging DES

Na jaren trouwe dienst hangt korfballer Evert Berkel (60) zijn schoenen aan de wilgen. Op 10 oktober speelde hij na 50(!) seizoenen zijn allerlaatste korfbalwedstrijd bij zijn club, DES. Dat deed hij overigens in stijl, zijn team won met 14-7. 

Evert loopt al jaren rond bij DES. Op zijn 6e werd hij lid, en vanaf dat moment doorliep hij diverse jeugdteams bij DES. Inmiddels staat de teller, decennia later, op ruim 1.000 wedstrijden. Daarnaast heeft Evert ook altijd in andere functies/rollen klaargestaan voor de club. Dat deed hij vooral als redacteur van het clubblad de laatste jaren. 

Evert was herkenbaar in het veld, maar ook buiten het veld. Altijd als hij langs de lijn stond, wist hij wel iets op te merken wat er beter kon of waar de scheids op kon letten. Of hij stond met iemand een praatje te maken. Evert kent veel mensen bij andere clubs, veel mensen kennen hem als hij bij een andere club langskomt. Aan zijn kale hoofd, maar ook aan zijn muts en zijn korte broek – ongeacht de temperatuur, of er nou binnen of buiten werd gespeeld. Met het stoppen van Evert komt er dus echt een einde aan een tijdperk. 

En wat Evert nu gaat doen? Als twintiger had hij een groepje bij DES waarmee hij regelmatig klaverjaste, wellicht dat hij daar nu weer wat meer tijd voor heeft. En met inmiddels twee kleintjes thuis zal Evert voorlopig wel bezig blijven. Eén ding is zeker, langs de lijn zullen we hem nog vaak terugzien: niet alleen bij zijn oude team DES 7, maar zeker ook bij de F1, waar zijn oudste binnenkort op het veld zal schitteren. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden