Nieuwbouw Kloosterkade van start

Het voormalige schoolgebouw aan de Kloosterkade 159 in de Delftse wijk Wippolder is gesloopt. Op deze plek gaat Van Wijnen in opdracht van Woningcorporatie Vestia 24 appartementen en 8 eengezinswoningen bouwen. Eind oktober gaat de eerste paal de grond in. De eerste woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Vestia heeft speciale aandacht voor het huisvesten van de meest kwetsbare doelgroepen in de maatschappij, zoals mensen die zorg nodig hebben. “Hierover maken we jaarlijks afspraken met zorgpartijen en gemeenten. We zoeken actief de samenwerking op met zorgpartijen omdat er - naast een huis - vaak ook begeleiding nodig is”, vertelt Arie de Graaf, Projectleider bij Vestia.

Nieuwbouw

De appartementen zijn geschikt voor mensen die tijdelijk een veilige woonomgeving zoeken als zij in een ingewikkelde privésituatie zitten. Stichting Perspektief is verantwoordelijk voor de huisvesting en begeleidt deze mensen bij het wonen. Miriam Heringa, bestuurder Perspektief is blij met deze samenwerking waardoor dit project kan worden gerealiseerd. “Het is belangrijk dat deze kwetsbare mensen vanuit een begeleide woonsituatie weer kunnen werken aan hun herstel en dat van hun kinderen aan een nieuwe toekomst.” De 8 eengezinswoningen zijn vrije sector huurwoningen.

Op het binnenterrein komen circa 24 parkeerplaatsen. Deze zijn bestemd voor de bewoners en bezoekers van het appartementengebouw en de eengezinswoningen. De nieuwbouw ligt relatief dichtbij de A13 waardoor de galerijen aan de achterzijde van het gebouw voorzien worden van een glazen geluidsscherm. Dit om het geluid van de A13 zo min mogelijk te laten doordringen in de appartementen.

De woningen worden aardgasvrij gemaakt. Hiervoor worden in de woningen ventilatiewarmtepompen aangebracht. Deze warmtepompen winnen de warmte uit afgezogen ventilatielucht terug en waardeert deze op tot water van maximaal 60 graden, om dit vervolgens weer te gebruiken voor het verwarmingssysteem of voor warm water. Ook worden de woningen voorzien van elektrisch koken en zonnepanelen.

“Mijn complimenten voor dit bijzondere project. Door de nauwe samenwerking met Vestia en Perspektief is het gelukt om kwetsbare doelgroepen een plek te geven in dit project. En daarnaast biedt het project kansen voor starters en gezinnen die op zoek zijn naar een vrije sector huurwoning. Ik ben ervan overtuigd dat dit project een positieve bijdrage gaat leveren aan de wijk Wippolder”, zegt Karin Schrederhof, wethouder wonen, wmo en sport.

Oplevering eerste kwartaal 2022

Van Wijnen is verantwoordelijk voor de bouw en gaat deze maand van start met het heiwerk. Zij gebruiken een speciale heitechniek, de palen worden namelijk geboord. Deze heitechniek is te bekijken op de website van Vestia. Vestia verwacht in het eerste kwartaal van 2022 de sleutels aan Stichting Perspektief te kunnen overdragen.

Meer weten over het project? Neem eens een kijkje op www.vestia.nl/kloosterkade.

Vestia is een grootstedelijke woningcorporatie en verhuurt, verkoopt en beheert ruim 65.000 woningen en ander vastgoed, zoals bedrijfspanden, zorgvastgoed en parkeerplaatsen. Het grootste deel ligt in Vestia’s kerngemeenten Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer. Ruim 700 medewerkers zetten zich in voor een goede woning in een prettige buurt, voor huishoudens met een laag (midden)inkomen en/of een kwetsbare positie. Vestia staat hiermee voor: tevreden huurders, in een eerlijke stad, nu en in de toekomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden