Foto:

Kinderfilmfestival Cinekid on Tour in herfstvakantie bij Filmhuis Lumen

Start festival op zondag 18 oktober – Onderdeel van Cultuurbarbaren

In de herfstvakantie komt het grootste kindermediafilmfestival ter wereld Cinekid on Tour, langs in Filmhuis Lumen. Vanaf zondag 18 oktober zijn vier bijzondere kinderfilms te zien, geselecteerd door Cinekid. Daarnaast is de documentaire De Schooltuin te zien en wordt ook de bekroonde familiefilm Kapsalon RomyvertoondDeze film won maar liefst vier Gouden Kalveren. De entreeprijs voor alle kinderfilms is 6,50 Euro. Kijk voor de exacte vertoningstijden op Filmhuis-lumen.nl

Cinekid on Tour in Filmhuis Lumen maakt onderdeel uit van Cultuurbarbaren: hét nieuwe culturele evenement in Delft voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Van 17 tot en met 25 oktober 2020 kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten en workshops op het gebied van kunst, theater en cultuur.

Uitgebreide filminfo:

DE SCHOOLTUIN 

De kijker volgt de seizoenen. Verhalen over de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen, maar ook de teleurstelling als iets mislukt of als een konijntje ervan door gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad: van bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ’s avonds dicht is op pad gaat.

Data: 18, 21, 22, 23, 24 en 25 oktober

Leeftijd: Alle leeftijden

KAPSALON ROMY 

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma.

Data: vanaf 18 oktober

Leeftijd: Alle leeftijden

VERHALEN MET EEN STAARTJE 

Dit is een compilatie van een aantal leuke korte animaties over het dierenrijk, geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. In korte originele en grappige animaties zien we een burenruzie tussen twee wolven (Grote Wolf & Kleine Wolf), een kameleon en een kiwi die zonder partner op de Ark van Noah proberen te sluipen (Overboord!), een tijger die wordt gepest doordat hij geen strepen heeft en nog veel meer!

Data: 21, 24 en 25 oktober

Leeftijd: 6 – 10 jaar

PETTSON EN FINDUS 3: FINDUS GAAT VERHUIZEN 

Findus vindt zichzelf inmiddels groot genoeg om zelfstandig te worden, dus verbouwt Pettson een oud wc-hokje om tot een huisje voor zijn kat. Want eigenlijk vindt Pettson het wel een fijn idee om zijn slaapkamer niet meer te hoeven delen. Maar als het eenmaal zover is, moeten de twee erg wennen aan hun nieuwe bestaan.

Data: 21, 22, 24 en 25 oktober

Leeftijd: 4 – 8 jaar

KORT MAAR KRACHTIG 

Deze compilatie is een diverse mix van mooie, grappige en ontroerende korte films, een combinatie van animatie en live-action films, geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder.In het hilarische Buiten de pistes laten twee reddingswerkers een sterk staaltje slapstick zien, het mooie Mijn leven in Versailles is een ingetogen film over de ontluikende vriendschap tussen een meisje en haar chagrijnige oom en Alles op z’n tijd is een spannende live action film over tijdreizende flessenpost.

Datum: 22 oktober

Leeftijd: 8 – 12 jaar

MIER  

De getalenteerde voetballer Theo maakt zich zorgen om zijn vader. Nadat zijn ouders gescheiden zijn, is zijn vader begonnen met drinken en komt hierdoor vaak in de problemen. Om zijn vader gelukkig te maken, jokt Theo dat hij voor de beroemde club Arsenal gaat spelen. Papa is apetrots, maar wat als het leugentje uitkomt? Dat wordt nog spannend.

Datum: 23 oktober

Leeftijd: 9 – 12 jaar

Filmhuis Lumen Delft
Doelenplein 5
2611 BP Delft
Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl
Kassa: (015) 214 02 26

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden