Foto: Persgroep

Tot en met 31 oktober geen voorstellingen in Theater de Veste

Naar aanleiding van de maatregelen die afgelopen dinsdag door het kabinet zijn afgekondigd, heeft het Delftse theater in overleg met zijn belangrijkste partners, de Gemeente Delft en de gezelschappen en artiesten, besloten om alle geprogrammeerde voorstellingen t/m 31 oktober te verplaatsen naar een andere datum.  

Steun voor maatregelen van overheid
Met de ernst van de huidige besmettingscijfers in Nederland voelt Theater de Veste de verantwoordelijkheid om de reisbewegingen van makers, acteurs en publiek on hold te zetten. De volksgezondheid gaat boven alles.  

Hoge waardering van artiesten en publiek
Na de eerste lockdown, is Theater de Veste vanaf september jl. met energie en geloof in de kracht van de kunsten, het culturele seizoen 2020-2021 ingegaan. In een op de 1,5 meter aangepast gebouw met volop ruimte voor iedere bezoeker, en een gevarieerde programmering. Het theaterpand is op een kunstzinnige en speelse wijze vormgegeven en de aangepaste capaciteit van 100 personen op 1,5 meter resulteerde in een VIP-treat voor iedere bezoeker. Dit leverde positieve reacties van zowel publiek én de artiesten op. Theater de Veste kreeg maar liefst een waardering van een 8,6 voor de bezoekerservaring in deze setting. 

Er is hard gewerkt in de theatersector: door artiesten, theaters en producenten, om cultuur te blijven maken. En of het nu een concert, museum- of theaterbezoek is, de rol die kunst in ons leven speelt en kan spelen tekent zich helder af. Theater bestaat niet zonder publiek. 


Enkele publieksreacties: 

“Deze avond heeft ons zoveel plezier, verwondering, bewondering en energie gebracht. En dat hebben we echt een hele tijd gemist.” 

“Knap hoe jullie alles onder controle hebben! Het blijft toch een avondje uit!” 

“Gelet op verplichte Corona maatregelen hebben jullie het heel creatief opgelost. Heerlijk dat vaste zitje waar we van te voren ons drankje konden bestellen die na afloop van de voorstelling klaar stond. Leuk gedaan met die vlakverdeling op de grond. Ook toiletten prima zo met die deuren. Heel relaxed hoe jullie ons heel rustig een voor een naar de zaal begeleiden.” 

“Ontvangst heel gastvrij en goed geregeld mbt Corona. We vonden het een VIP-behandeling.” 

“Ik kwam om lekker te lachen en dat is ronduit goed gelukt.” 


Wat gebeurt er na 31 oktober 2020?
Hoe het verder gaat, hangt van het effect van de ingezette maatregelen af. Dat in ogenschouw nemende hoopt Theater de Veste weer zo snel mogelijk voor het publiek voorstellingen te kunnen tonen. Nadere berichten hierover volgen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden