Foto:

Delft On Stage ontvangt donatie uit het Rabobank Coöperatiefonds

Stichting Lucas Onderwijs heeft een donatie van € 4000,- ontvangen uit het Rabobank Coöperatiefonds. Het bedrag gebruikt Stichting Lucas Onderwijs voor de organisatie van de veertiende editie van Delft On Stage, het beroepenfeest voor vmbo-leerlingen. “We zijn zeer blij dat de Rabobank oog heeft voor onze doelgroep”, vertelt Judith van Beek van projectleider van Delft On Stage.

Iedere vereniging of stichting in de omgeving van Delft, Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Lansingerland kan een aanvraag voor een donatie indienen. Met het Rabobank Coöperatiefonds investeert de bank een deel van haar winst in lokale projecten en initiatieven. Afgelopen periode werden de aanvragen van vier organisaties in de regio goedgekeurd. Het gaat daarbij om een totaalbedrag van € €22.500,-.

De veertiende editie van Delft On Stage bestaat uit een Beroepenfeest (op 4 maart 2021) en een Doe-dag (op 16 maart 2021). Daarmee ontmoeten de circa 1.000 Delftse vmbo-leerlingen ongeveer 250 beroepsbeoefenaren. Daardoor kunnen de jongeren een betere beroepskeuze maken. Judith van Beek van projectleider van Delft On Stage, die samen met mede-projectleider Jori Noordhoek het beroepenfeest organiseert: “Tijdens Delft On Stage leren de jongeren wie ze zijn, wat ze willen en van welk beroep ze dromen.”

Juist in deze tijd is het contact tussen onderwijs en praktijk belangrijk, vertelt Van Beek. “Dit is een periode met veel onzekerheid. Dan is het goed dat de leerlingen perspectief op de toekomst krijgen. Maar door corona kan een aantal onderdelen van het project misschien niet fysiek plaatsvinden. Dit brengt extra kosten met zich mee. We zijn dan ook blij met de steun van de Rabobank.”

Het Rabobank Coöperatiefonds

Meer informatie over het Rabobank Coöperatiefonds of een aanvraag indienen? Kijk dan op www.rabobankcooperatiefonds.nl.

Meer berichten