<p>Oscar Laguna Burgos is hersteld van het coronavirus&nbsp;</p>

Oscar Laguna Burgos is hersteld van het coronavirus 

(Foto: privé)

Oscar Laguna Burgos herstelt van corona

Door: Dave Grondel

Oscar Laguna Burgos werd twee weken geleden positief getest op het coronavirus. De Delftse voetbaltrainer bleef gelukkig verschoond van klachten. Hij hoopt in december met zijn club Wilhelmus de competitie te kunnen hervatten. “Je moet een richtlijn hebben.”

Delft - Sportief gezien zijn het moeilijke tijden voor de amateurvoetbaltrainers. De lockdown maatregelen, als gevolg van de coronauitbraak, maakt dat de amateurvoetbalcompetitie voor de komende vier weken stil is komen liggen en onduidelijk is nog wanneer de bal echt weer gaat rollen. Oscar Laguna Burgos heeft zijn vizier gericht op december. “Je moet wel een richtlijn hebben om je op te focussen. Als straks de maatregelen weer enigszins worden versoepeld dan kunnen we in november de draad weer oppakken. Ik denk dat we dan twee weken weer moeten optrainen voordat we daadwerkelijk de competitie kunnen hervatten.” De Delftse ex-prof is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij de Voorburgse tweedeklasser Wilhelmus. “Ik vind dat je altijd een richtlijn moet hebben om je op te focussen. Als we in december gaan voetballen dan kunnen we voor de winterstop nog vier wedstrijden spelen. Als we dan in januari de draad weer snel kunnen oppakken dan spelen we de competitie nog op een ‘normale’ manier uit”, stelt de ex trainer van onder meer DHL en DVV Delft. 

‘We werden in de familie met het virus geconfronteerd’

Hij onderschat het coronavirus zeker niet. Integendeel zelfs. Hij werd twee weken geleden zelf positief getest. “We werden er in de familie mee geconfronteerd. Mijn broer raakte besmet op zijn werk. Daarna raakte m’n moeder, vrouw en een van mijn zoons besmet. Ook ik werd na een test positief bevonden. Ik had verder geen klachten maar moest wel tien dagen in thuisquarantaine. Daardoor miste ik onze laatste wedstrijd voor de lockdown tegen SV DIOS die we gelukkig wel met 2-3 wisten te winnen. Mijn vrouw en zoon hadden een dag last van druk op de borst. Bij mijn moeder waren de klachten ernstiger. Zij is longpatiënt en moest thuis aan het zuurstof zitten. Gelukkig gaat het met iedereen weer goed. Nee, ik ben niet geschrokken”, zegt hij.

WhatsApp berichten

Hij onderhoudt het contact met zijn spelers hoofdzakelijk via WhatsApp berichten. “Zo vroegen de geblesseerde spelers of we misschien apart konden gaan trainen. Zo kunnen zij in elk geval aan hun fitheid blijven werken zodat de achterstand op de fitte spelers niet te ver oploopt. We mogen in groepjes van vier trainen dus dat is mogelijk. Daar zijn we deze week dan mee begonnen. Ik ga dat de komende tijd vaker doen. Bijvoorbeeld met drie aanvallers op specifieke dingen als afmaken trainen. Ideaal is het allemaal niet natuurlijk maar het is beter dan helemaal niets doen. Als het straks allemaal langer gaat duren dan wordt het wel lastig.”

Meer berichten