flyer concert
flyer concert (Foto: n.v.t.)

Eeuwigheidsmuziek in Nieuwe kerk

Op zaterdagavond 14 november zal Ensemble Piacevole eeuwigheidsmuziek ten gehore brengen in de Nieuwe Kerk te Delft. Op de lessenaar staan het Officium Mortuorum van Jacobus de Kerle (1531-1591) en de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz (1585-1672). Huisorganist Bas de Vroome zal de avond openen met een bijzonder orgelwerk.

November is de maand van Allerzielen, de overledenen worden herdacht. De werken die worden uitgevoerd staan in het teken van sterfelijkheid en eeuwigheid. De werken van De Kerle en Schutz zijn van tijdloze schoonheid, ingetogen en troostvol, het is muziek die raakt aan lijden en hemelse vreugde, zoals ook de requiems in latere tijden.

Door de getroffen overheidsmaatregelen vanwege het COVID-19 virus wordt het concert twee keer uitgevoerd voor 30 luisteraars, zonder pauze:van 19:00 tot 20:00 en van 21:00 tot 22:00.

U dient vooraf aan deze concerten een plaats te reserveren via secretarisskd@gmail.com. Vermeld hierbij duidelijk uw naam en binnen welk tijdslot u een plaats wilt reserveren. U kunt reserveren t/m 13 november, de dag voor het concert. 

Meer berichten