<p>John Hage gaat volgende week met Vitesse Delft om de tafel&nbsp;</p>

John Hage gaat volgende week met Vitesse Delft om de tafel 

(Foto: )

John Hage smacht naar trainingsveld

Vitesse Delft trainer John Hage hoopt snel weer met zijn spelers op het trainingsveld te kunnen staan. De coronamaatregelen maken dat de selectiespelers van de zaterdag tweedeklasser zich al vier weken via een opgedragen schema in de eigen omgeving fit moeten zien te houden.

Door Dave Grondel

Delft - Na de laatste competitiewedstrijd tegen Van Nispen (1-3 winst) op zaterdag 10 oktober hebben de spelers en begeleiders van Vitesse Delft elkaar nog slechts eenmaal gezien. Dat was op de dinsdag die volgde op het trainingsveld. “Daarna werden de coronamaatregelen afgekondigd. Dat betekende dat er niet meer mocht worden getraind en gevoetbald. Een maatregel die we al zagen aankomen”, zegt John Hage. De trainer onderhoudt sindsdien voornamelijk via de WhatsApp het contact met zijn spelers. “Tja, het is even niet anders. Ik heb de spelers een schema meegegeven die zij driemaal per week moeten afwerken. Wanneer we straks weer mogen dan wil ik in elk geval niet helemaal op een nulpunt moeten starten. Gelukkig houden de spelers zich er ook goed aan.”

‘Ik denk dat we een halve competitie gaan afwerken’

Op het moment dat de competitie werd stilgezet had de Delftse zaterdag tweedeklasser zes punten uit drie wedstrijden weten te behalen. “Daar was ik zeker tevreden over. Het is jammer dat we nu bijna een maand stilstaan. Al is het natuurlijk logisch. Gezondheid gaat boven alles. ” Hage hoopt binnenkort weer met zijn spelers op het veld te staan. “Dat zal zeker in begin een kwestie van aanpassen worden. Veel in groepjes van vier trap en pasoefeningen doen. Na de eerste lockdown in maart zijn we zo ook begonnen. Op den duur wordt dat wel minder aantrekkelijk voor de spelers. Maar we zullen moeten roeien met de riemen die we hebben.”

Hage is bezig aan zijn derde seizoen op sportpark Tanthof Zuid. Volgende week gaat hij met een afvaardiging van de club om tafel om over een eventuele verlening van zijn verbintenis te praten. “Ook wat dat betreft zijn het natuurlijk vreemde tijden. Er zijn niet alleen dit seizoen weinig wedstrijden gespeeld maar vorig seizoen stopte het seizoen ook al in maart. Vast staat wel dat we de weg zijn blijven bewandelen die we met elkaar zijn ingeslagen.” Het wachten is nu op de nieuwe maatregelen van de regering die deze week bekend worden. Afhankelijk daarvan geeft ook de KNVB hopelijk duidelijkheid over het vervolg van de competitie. “Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat we niet eerder dan in januari weer kunnen gaan voetballen. Ik denk dat we dan een halve competitie moeten afwerken. Niet ideaal natuurlijk, maar dat is beter dan helemaal niet meer voetballen. Bij een halve competitie moet je bovendien ook een beetje het geluk hebben op een gunstig wedstrijdprogramma. Voorlopig moeten we eerst maar weer eens zien dat we weer kunnen trainen. De vele vrije avonden en vrije zaterdagen maken weliswaar dat er tijd aan het gezin kan worden besteed maar uiteindelijk mis ik het voetbal wel enorm.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden