Logo delftsepost.nl


Burgers praten over vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit

DelftseBuur, de Kennismakerij en La Scuola organiseren op 9 en 23 maart en 6 april drie zogenaamde burgergesprekken over vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. De avonden worden gehouden in De Kennismakerij aan het Rietveld (20-22 uur).

De drie waarden staan in de Participatieverklaring die o.a. Delftse vluchtelingen (statushouders) met ingang van deze zomer verplicht moeten ondertekenen. De avonden geven andere Delftenaren de gelegenheid om ook stil te staan bij wat zij verstaan onder vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Tijdens de avonden worden eigen ervaringen gebruikt om de waarden te verkennen. Ook vluchtelingen worden uitgenodigd deel te nemen.

Ria Pool Meeuwsen, één van de initiatiefnemers: “Statushouders zijn vluchtelingen die hier in eerste instantie vijf jaar mogen wonen, afhankelijk van het slagen van inburgering en van de situatie in hun moederland. Omdat ze deze status van Nederlander hebben gekregen, moeten ze in de workshop de waarden verkennen en de verklaring uiteindelijk ondertekenen. Maar wij, burgers die hier altijd al gewoond hebben, hebben er nog nooit met elkaar over gesproken! Het idee van deze avonden is: wat voor hun geldt, geldt ook voor ons. Laten we als burgers van Delft met elkaar in gesprek gaan."

Deze drie avonden zijn geen discussieavonden, maar verkennende avonden waarbij gebruik gemaakt wordt van het ‘socratisch gesprek’. Elke avond staat 1 waarde centraal. Na afloop kunnen de deelnemers tijdens een drankje de verklaring ondertekenen uit solidariteit met de vluchtelingen.

Meer informatie en aanmelden: www.lascuola.nl

Reageer als eerste
Meer berichten