MKB Digiwerkplaats trapt af met Business Innovation challenge

MKB Digiwerkplaats trapt af met Business Innovation challenge

De MKB Digiwerkplaats organiseert deze week in samenwerking met 3e jaar studenten van de Haagse Hogeschool een challenge waarbij studenten van de faculteit IT en Design uitgedaagd worden om met ondernemers mee te denken. Ondernemers konden hun digitaliseringsvraag of -probleem aan studenten voorleggen en zij zullen gedurende deze week oplossingen bedenken. Aan het eind van de week, op de Dag van de ondernemer, presenteren de studenten hun oplossingen en komen met concreet advies waarmee de ondernemer geholpen is. En dat is precies waar het om draait bij de MKB Digiwerkplaats.

Na enkele maanden van voorbereiding, markeert de Business Innovation challenge de start van de MKB Digiwerkplaats in praktijk. De MKB digiwerkplaats is onlangs opgericht door de Haagse Hogeschool en is een samenwerkingsverband tussen onder andere de Haagse Hogeschool en de gemeentes Den Haag, Zoetermeer, Delft, en Provincie Zuid Holland met als doel de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven in de regio Haaglanden te verbeteren. Dit kon dankzij een subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Binnen de MKB Digiwerkplaats gaan studenten van de ICT-opleidingen van de Haagse Hogeschool, mboRijnland en in de toekomst ook ROC Mondriaan, samen met lokale ondernemers aan de slag om een oplossingen te vinden voor hun digitaliseringsvraagstukken. Voor studenten is het leerzaam om met vraagstukken uit de praktijk bezig te zijn. Ondernemers krijgen de kans om te profiteren van de kennis die de studenten inbrengen en kunnen bij de MKB digiwerkplaats terecht voor praktische ondersteuning en advies op het gebied van digitalisering. 

Digitalisering biedt grote kansen voor ondernemers. Denk aan het efficiënter maken van bedrijfsprocessen, meer omzet en klanten via online sales- en marketingactiviteiten, of beter inzicht in klantbehoefte door slim gebruik te maken van beschikbare data. Voor veel ondernemers is het een grote stap om die kansen te benutten door gebrek aan tijd, kennis en geld. Dure ICT-specialisten inschakelen of eigen personeel bijscholen is vaak geen optie, de MKB Digiwerkplaats biedt uitkomst en speelt in op de behoefte van ondernemers om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van digitalisering. 

In januari 2021 staan bijvoorbeeld Digitale Sprints op de agenda uitgevoerd door 100 IT-studenten van De Haagse Hogeschool. Meer informatie op [https://www.mkbdigiwerkplaats.nl]

------

Het consortium van deze samenwerking bestaat uit de volgende partijen: de gemeenten Den Haag, Zoetermeer, Delft, De Haagse Hogeschool, het mboRijnland, het ROC Mondriaan, de Provincie Zuid-Holland en de Dutch Innovation Factory. Het initiatief wordt ondersteund door een groot aantal intermediaire organisaties: Rabobank Den Haag, Rabobank Zuid-Holland Midden, MKB Den Haag, VNO-NCW regio Den Haag, Belangenvereniging Bedrijven ZKD, RVOZ, Floravontuur Businessclub, MKB Delft, ICT-kring Delft, en Bouwend Nederland Randstad Zuid.

Het is een open netwerk waar andere partijen op aan kunnen sluiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden