Foto: Koen Dijkstra

Wisseling van de wacht bij STIP

In de komende gemeenteraadsvergadering, 19 november aanstaande, worden Daylam Dag en Jip Enthoven raadsleden namens STIPZij nemen het stokje over van fractievoorzitter Matthijs Gouwerok en raadslid Kim Bosch. Ida de Boer zal het fractievoorzitterschap van Matthijs overnemen.   

Jip en Daylam zijn dit jaar aan hun master aan de TU Delft begonnen. Jip vindt dat er nog veel stappen gezet kunnen worden op het gebied van duurzaamheid en wil zich inzetten voor een stad waarin iedereen kan meedoen en floreren. “Er zijn duurzaamheidsdoelen gesteld die als we zo doorgaan niet gehaald zullen worden. Nu is het moment om die belangrijke stappen te gaan zetten om zowel de huidige als toekomstige Delftenaren een fijne plek in onze stad te bieden.” aldus Jip. Daylam wil met zijn bouwkundige achtergrond opkomen voor de starter op de Delftse woningmarkt. Volgens hem is het erg zonde dat deze doelgroep moeilijk een woning kan vinden in Delft. Daarnaast ziet hij graag meer innovaties in de stad terug. “Er worden zoveel technieken in Delft ontwikkeld, bijvoorbeeld op het gebied van klimaatadaptatie, die zouden we prominent in de stad terug moeten zien!” aldus Daylam Dag. 

Het is bij STIP gebruikelijk om ook buiten verkiezingstijd van raadsleden te wisselen.  De wisselingen zorgen voor een frisse wind en nieuwe energie binnen de fractie. Afgelopen maanden hebben Daylam en Jip zich ingezet als commissielid en zijn ze voorbereid om als raadslid aan de slag te gaan. “Het doorwissel systeem zorgt ervoor dat de lokale politiek toegankelijk is voor jonge mensen. Op deze manier kunnen zij ook hun stem laten horen: essentieel in een stad met zoveel jongeren.” aldus Matthijs. 

Meer berichten