Eén van de Big Three in Delft gesignaleerd


Foto:

Eén van de Big Three in Delft gesignaleerd

Afgelopen tijd is in Delft een ringslang gesignaleerd. Deze was verwacht vanwege de aanleg van natte verbindingen (oevers en ecotunnels) die door provincie, gemeenten, Hoogheemraadschap en Natuurmonumenten zijn aangelegd.

Natuurlijk Delfland roept een ieder op om de Big Three te melden via natuurlijkdelfland@knnv.nl of bij Geert van Poelgeest via 06 – 33 00 1742.

De Big Tree zijn otter, bever en ringslang. Dit zijn soorten die leven in natte gebieden zoals die in Delft en omgeving veel voorkomen. Deze soorten horen bij ons.

Na de coronapandemie start Natuurlijk Delfland met een inventarisatie van de ringslang. Belangstellenden kunnen zich nu al opgeven om hier aan mee te doen. Ook mogen oude waarnemingen gemeld worden, want we hebben melden uit de jaren 60 van de vorige eeuw.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2020 is het thema Natuurlijk bouwen.

Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag) en Westland.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon en Floron.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het natuurhuis Het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je rust, ruimte en inspiratie vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats Thijsseweg 11, 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden