Leo van Wijk 70 jaar bij Voetbalvereniging Delft


Foto:

Leo van Wijk 70 jaar bij Voetbalvereniging Delft

Terug in de Tijd met Henk van der Beek

Op veler verzoek kom ik terug op het overlijden van mijn vriend Leo van Wijk. De vragers willen de namen weten van het elftal op de foto, die krijgt u straks van mij. Leo was in 2011 zeventig jaar lid van Delft en stond in 1946 al in het eerste onder de lat. Mede door zijn drukke werkzaamheden bij TNO besluit Leo in 1958 te stoppen met keepen (veel te vroeg vind ik). In die tijd gingen veel spelers, naar andere verenigingen, vooral van DHC naar Delft en DVC.

Nu het elftal op de foto: staande v.l.n.r. Gijs van der Lee, Arie van der Gaag, Wim Wolve, Peet van Stokkem, Leo van Wijk, Chris van Dongen, Tom van den Kooij, geknield v.l.n.r. Henk van Baarle, Cor Schreuder, Leen Ditmars, Dick van Dijk en Jan de Rover. Andere spelers die voor Delft 1 uitkwamen: Jan Pagie, Fred van der Ham, Joop Oostrom, Arie van der Eijk, Arie Pieterse, Kees Verbree, Piet van der Heuvel, Isaac Goosen, Jan Vlotters, Theo Oostrom, Wim Kwakkernaat, Wim Massar, Henk Verkouw, Hennie Contant, Jan Karlas, Dick Landzaad, Chris van der Lingen, Ton van der Ende. Vijf spelers van dit elftal heb ik mee bij DHC gespeeld, Jan Vlotters heb ik zes jaar mee op de lagere Prins Willemschool B in de van Sligelandstraat doorgebracht. Een van de drijvende krachten in de loop der jaren is Theo Jansen waar wij, met de radio, veel te maken hadden.

Leo wordt overal nog gemist, hij had vrienden in het Westland, waar ook zijn vrouw Wil vandaan kwam. Ik ben samen met Leo, met de trein, twee maal naar Kees Bos gegaan in Den Helder een oud Marineman. Leo ging met zijn ouders naar de ouders van Kees vandaar, ik heb met Kees tot zijn 17de jaar bij DHC gespeeld.

Leo was een bridge liefhebber met verschillende gezinnen, ook klaverjassen bij verenigingen waren reuze gezellige avonden met onze vaste maat Ruud erbij. Nog een grote hobby waar hij uren zoet mee was: stambomen uitzoeken, hij vertelde mij eens dat hij achter zijn PC zat en de tijd was vergeten en op klok keek en zag dat het al drie uur was. Hij was de laatste jaren helaas veel vrienden verloren.                                                                                                                                        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden