Crowdfunding voor een blijvende herinnering aan de Tee-Set


<p>Popjournalist Martin Reitsma ontving vorig jaar onder meer oud leden van de Tee Set bij Stadsradio Delft voor een bijzondere re&ugrave;nie. Nu een nieuw eerbetoon in Delft (foto: Jerrold-Mallee).&nbsp;</p>

Popjournalist Martin Reitsma ontving vorig jaar onder meer oud leden van de Tee Set bij Stadsradio Delft voor een bijzondere reùnie. Nu een nieuw eerbetoon in Delft (foto: Jerrold-Mallee). 

(Foto: JERROLD-MALLEE)

Crowdfunding voor een blijvende herinnering aan de Tee-Set

Op grootformaat knallen straks de woorden van het refrein van de Nederbeat-hit Ma Belle Amie op een nog blinde muur in de Warmoezierstraat. De belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier is blij met dit eerbetoon. De geveltekst is een eerbetoon aan de Tee-Set. De band behoort bij het muzikale culturele erfgoed van Delft. Zij stond aan de basis van de opkomst van de Nederbeat. Gitarist Polle Eduard is enthousiast: “ Dit is geweldig leuk, dit verdienen alle Tee-Set-leden en wijlen zanger Peter Tetteroo in het bijzonder.

Tekst: Martin Reitsma

Delft - De Delftse beathelden uit de sixties & seventies krijgen “een prachtig en welverdiend eerbetoon”, aldus Aad Sosef, die voorop gaat bij dit burgerinitiatief uit het Westerkwartier.

In 1966 had de Delftse Tee Set tmet ‘Early in the morning’ een eerste singlehit. ‘ Don’t you leave’, ‘Please call me’, ‘Tea is famous’, ‘Ma belle amie’, ‘She likes weeds’ en zoveel andere grote hits volgden. ‘Ma belle amie’ behaalde in 1970 zelfs een top vijf notering in de Amerikaanse hitparades De oudleden van Tee Set zijn veelal nog steeds actief met muziek. In augustus 2014 kwam een aantal oudleden van de TeeSet nog eens bij elkaar voor een memorabel optreden bij het toen 25 jarige festival Westerpop. Het werd een prachtig eerbetoon aan Peter Tetteroo de legendarische zanger van de band. Memorabel was het optreden van leden van de Tee Set op 14 maart 2014 in de Tobbe in Delft. Het was overvol waarbij de Tee Set een prachtig eerbetoon ontving met gouden platen. Ook was er in 2019 de radio-reunie van de Tee Set bij Stadsradio Delft. Popjournalist Martin Reitsma deed een interview met maar liefst acht oud-leden van de fameuze Tee Set, waarbij ook Rudy Bennet zanger van The Motions en Constant Meeuws van United aanwezig waren.

De geveltekst is een eerbetoon aan de Tee-Set. De band behoort bij het muzikale culturele erfgoed van Delft. Op het middenraam van het trafohuisje op het pleintje, in de as van de Hugo de Grootstraat, wordt de band afgebeeld. Er wordt gebruik gemaakt van een kleurrijke jaren zestig-foto met de eerste Tee-Set formatie. Daarop prijken alle vijf Delftse muzikanten van toen: Polle Eduard, Gerard Romeyn, Robbie Plazier, Carry Janssen en natuurlijk frontman Peter Tetteroo.

De crowdfunding is gestart. Doe jij mee? Doneer een bedrag. Ga naar www.voorjebuurt.nl en scroll naar activiteiten, naar: voor een mooie herinnering aan popband de Tee-Set.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden