65 fotoboeken overhandigd aan directievoorzitter Carina Hilders van Reinier de Graaf Ziekenhuis


<p>De overhandiging</p>

De overhandiging

(Foto: Aad Derwort)

65 fotoboeken overhandigd aan directievoorzitter Carina Hilders van Reinier de Graaf Ziekenhuis

Op dinsdag 24 november jl. overhandigde fotograaf Herman Zonderland 65 fotoboeken DELFT ANDERS DAN ANDERS, EEN STAD IN LOCKDOWN aan Carina Hilders, directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis te Delft. Deze boeken worden de komende dagen verspreid onder zorgmedewerkers in het ziekenhuis

Hilders nam de boeken in ontvangst met een glimlach die dwars door haar mondkapje heen voelbaar was.

‘De eerste coronagolf was een onzekere en hectische periode waarin we niet precies wisten wat ons allemaal te wachten stond. Onze zorgprofessionals stonden 24/7 klaar voor alle coronapatiënten die medische zorg nodig hadden. We voelden ons erg gesteund door de regio. Tijdens de afgekondigde lockdown bleven mensen zo veel mogelijk thuis uit solidariteit met de zorg en met elkaar. Dit boek geeft die saamhorigheid weer; een voor onze zorgprofessionals erg bijzonder document’, aldus Hilders.

Voor Zonderland, de initiatiefnemer van het boek, is het weggeven van boeken aan de harde werkers in de zorg de kroon op zijn werk. Toen hij vanaf half maart dit jaar met zijn camera door de stad dwaalde, had hij steeds deze mensen op zijn netvlies.

‘Ik wist dat zij door hun drukke werkzaamheden maar weinig meekregen van wat zich in de stad afspeelde. Die ‘achterstand’ kunnen ze dankzij de beelden en de teksten in het boek een beetje inhalen. Hopelijk is dit voor hen het bewijs dat wij hun inzet en gedrevenheid niet vanzelfsprekend vinden, maar dat we er bewondering en respect voor hebben. Het mooie is dat deze weggeefactie mogelijk is gemaakt door een bont gezelschap van Delftenaren. Bedrijven die boeken kochten voor hun medewerkers of als relatiegeschenk en meteen een zelfde aantal doneerden voor de zorg. Dit waren Biotech Campus Delft, SKN-Bouw, KOBE Vastgoed, M3 Architecten en Studio Ninaber. Particulieren, die het boek voor zichzelf kochten en 4,50 overmaakten naar het weggeeffonds. Sowieso gaat van ieder verkocht exemplaar een euro naar de zorgpot’, vertelt hij opgetogen.

Wie de komende dagen Sinterklaas nog een handje wil helpen en op zoek is naar een uniek cadeau, kan voor het vriendelijke bedrag van 17,50 het boek aanschaffen bij de Delftse boekhandels en via https://www.zonderland.nl/coronaboek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden