[Aangeboden door Cookinglife] Hoe een kruidenrek jou meer ruimte geeft


Foto:
Aangeboden door Cookinglife

Hoe een kruidenrek jou meer ruimte geeft

En niet dat rekje alleen. Er gaat een wereld voor je open wanneer je beseft welke hulpmiddelen een enorme verandering in jouw keuken teweeg kunnen brengen!

Is dat zo nodig dan? Tja, dat is helemaal aan jou om te bepalen. Het hangt er helemaal vanaf hoeveel ruimte jij in je keuken hebt. Zolang jij voldoende plek hebt om wat dan ook maar te stallen zonder het overzicht kwijt te raken, is er helemaal niks aan de hand. Echter, zowel de kleinere als de grotere keukens zullen absoluut iets hebben aan onze onderstaande tips. Want hoe slim je alles ook hebt ingedeeld, het kan altijd nóg efficiënter.

Voorraadpotten

Potten om verschillende ingrediënten in te bewaren zijn er in een heleboel verschillende formaten. Zet je ze allemaal op het aanrecht neer, dan haal je onverhoopt natuurlijk een deel van je werkruimte weg. Zeker aangezien er misschien ook al andere zaken staan zoals een koffiezetapparaat, een pot waar kloppers, lepels, gardes en ander keukengerei in zitten en een kruidenrek. Om maar eens wat te noemen. De inname van dat stuk oppervlak kan zo min mogelijk gebeuren. Daarmee bedoelen we dat er handige sets zijn die je eenvoudig kunt stapelen en samen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Het liefste kies je natuurlijk de transparante containers van glas of kunststof, zodat je direct ziet zich wat erin bevindt. Hoewel dat in het geval van langwerpige potten die speciaal voor spaghetti bedoeld zijn natuurlijk snel laat raden, maar toch.

Tip: zet je jouw set met voorraadpotten toch in een kast, kijk dan of je die kwijt kunt in eentje die zich niet boven ooghoogte bevindt. Op die manier kun je namelijk de hele voorraad gemakkelijker zien en hoef je niet nagenoeg op de tast te gaan zoeken. Dat scheelt weer tijd.

Kruidenrek

Hier willen we hetzelfde potentiële probleem als hierboven aankaarten. Ook een kruidenrek kan namelijk heel gemakkelijk in de weg staan, hoe klein die potjes ook maar zijn. Veelal blijken die echter behoorlijk talrijk, wat betekent dat ze ook gemakkelijk heel je aanrecht bevolken. In plaats daarvan stapel je ook deze op op een manier dat je er gemakkelijk bij kunt. Of kies een carrousel, zodat je de kruiden die je nodig hebt eenvoudig naar je toe draait! Nog een optie: koop een kruidenrek dat je heel gemakkelijk ophangt aan je deur. Doe je die open, dan zie je alle kruiden in één oogopslag en pak je direct wat je moet hebben. Uiteraard kan het rekje ook aan de buitenkant hangen als je dat liever hebt, dit laten we geheel aan jou over.

Snijplanken

Iedere keukenprins(es) die zichzelf serieus neemt heeft wel snijplanken in huis. Maar wanneer koken en bakken iets is waar jij heel je hart en ziel in legt, snap je ook dat etensresten zich ophopen in de snijvormen die zich onvermijdelijk heer en meester maken van deze kunststof, houten, metalen of glazen oppervlakken. Zo wil je niet dat bacteriën die van vlees afkomstig zijn de groenten die je snijdt - en daarmee het gerecht dat je bereidt - kunnen beïnvloeden. Daarom raden we je aan voor iedere ingrediënt soort een eigen snijplank te gebruiken.

Dat is gelukkig niet zo moeilijk. Zeker niet wanneer je kijkt naar speciale sets van - meestal - vier planken. Deze hebben elk een andere kleur en zijn vaak zelfs voorzien van een handig labeltje dat aangeeft waar ze voor bedoeld zijn. Dat betekent ééntje voor vlees, de ander voor vis, weer een ander voor brood, en de laatste voor fruit en groenten.

Natuurlijk bestaan er nog vele andere lifehacks in de keuken, zoals een bestekbak, weckpot, spatelpot en keukentrolley waar je een heleboel verschillende attributen in op kunt bergen. Denk daarom goed na wat er allemaal nog aan jouw geluk ontbreekt bij de inrichting van jouw kook- en bakparadijsje voordat je (online) gaat shoppen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden