Joël (9) uit Delft verkozen tot kinderambassadeur Gehandicapte Kind


<p>Een blije Jo&euml;l.&nbsp;</p>

Een blije Joël. 

(Foto: Femke Reijerman)

Joël (9) uit Delft verkozen tot kinderambassadeur Gehandicapte Kind

9-jarige uit Delft gaat zich komende jaren inzetten tegen eenzaamheid 

Nooit meer kinderen met een handicap die eenzaam zijn: dat is waar de 9-jarige Joël Spierlings uit Delft zich de komende jaren voor gaan inzetten. Zaterdag 28 november is hij gekozen als de nieuwe kinderambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind, samen met Pauline (10), Hüseyin (12) en Leona (12). Dat gebeurde in een spannende finale in het Gooiland Theater in Hilversum, onder leiding van presentatrice Lucille Werner.  

In onze samenleving worden kinderen met een handicap vaak buitengesloten. In zijn presentatie, de ‘CAPTalk’, vertelde Joël uit eigen ervaring wat dit betekent. “Ik heb Cerebrale Parese, dit betekent hersenverlamming. Er is een plekje in mijn hersenen beschadigd. Hierdoor werkt de rechterkant van mijn lichaam niet zo goed. Ik wil dat alle kinderen in een speeltuin kunnen spelen. Ook kinderen zoals ik. Maar niet alle speeltuinen zijn geschikt voor kinderen met een beperking. Schommels en zandbakken zijn vaak lastig voor kinderen in een rolstoel. En ik vind zelf al die netten waar je in moet klimmen om boven te komen veel te moeilijk. Of de leuning zit alleen aan de rechterkant en niet aan de linkerkant. Daar word ik soms verdrietig van.” 

Met hun ‘CAPTalk’ moesten de kandidaten de jury, bestaande uit influencer Dylan Haegens, presentatrice Ingrid Jansen en directeur Henk-Willem Laan, overtuigen waarom zij de beste kinderambassadeur zijn. De jury had eigenlijk drie kinderambassadeurs willen kiezen maar was zo onder de indruk van de kandidaten dat ze uiteindelijk vier kinderen verkoos. Juryvoorzitter Henk-Willem Laan: “Er moet nog zo veel gebeuren voordat kinderen met een handicap volwaardig kunnen meedoen in onze samenleving. En wie kan dat beter vertellen dan deze vier kanjers. Zij zullen komende jaren opkomen voor de belangen van al hun leeftijdgenoten met een beperking!” De middag werd gepresenteerd door Lucille Werner. Zanger Douwe Bob, tevens ambassadeur van het Gehandicapte Kind, gaf een optreden. Ook was er act van goochelaar Steven Kazan en DJ Luc Sarneel van 3FM verzorgde de muzikale omlijsting.  De theaterfinale was eigenlijk gepland op 28 maart van dit jaar, maar moest vanwege corona tweemaal worden uitgesteld. Het 30 personen tellende publiek bestond vooral uit familieleden van de kandidaten, de overige 140 gasten volgden de show via een live stream. De opname is binnenkort ook terug te kijken via www.nsgk.nl/kinderambassadeurs. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden