Delft On Stage zet 100e deelnemer in het zonnetje


Foto:

Delft On Stage zet 100e deelnemer in het zonnetje

ZON! KINDEROPVANG GEEFT DELFTSE VMBO LEERLINGEN JUIST IN DEZE TIJD TOEKOMSTPERSPECTIEF

Voor schooljaar 20-21 staan het Beroepenfeest en de Doe Dag weer gepland! Of dit volgens het gebruikelijke concept kan, of in aangepaste vorm plaatsvindt, is afhankelijk van de dan geldende RIVM maatregelen en de Veiligheidsregio.

Het team van Delft On Stage werkt hard aan een coronaproof versie en heeft (nood)scenario’s achter de hand, mocht dat noodzakelijk zijn. Het wordt in elk geval een #vmbodoetertoe-dag waar Delftse jongeren van het vmbo hun toekomstdromen kunnen delen. Want ook zij hebben in deze tijd veel in moeten leveren, waaronder praktijkervaringen en contacten met het bedrijfsleven. Vmbo-ers zijn onze toekomstige collega’s en werknemers, en ze hebben ieders hulp bij hun (levens)loopbaan juist nu hard nodig. Want wel of geen corona, hun keuzeproces gaat gewoon door.

ZON! Kinderopvang heeft zich als 100e deelnemer aangemeld

Veel mensen weten nog hoe moeilijk het was om een beroep te kiezen op jonge leeftijd en vinden de negatieve beeldvorming over het VMBO (en dus ook de leerlingen!) onterecht. Het merendeel van de VMBO leerlingen heeft zin in de toekomst en droomt over wat hij of zij ooit zal worden. ZON! Kinderopvang is al jaren trouwe deelnemer van Delft On Stage en geeft ook nu weer aan de Delftse leerlingen te willen helpen bij hun studie -en loopbaanoriëntatie. Zij werden door projectleider Judith van Beek en Jori Noordhoek verrast met een taart (gemaakt door mede deelnemer Banketbakkerij Stoffer).

Beroepenfeest en Doe dag

Op donderdag 4 maart 2021 staat de ‘VMBO doet ertoe dag’ gepland. Hier zal de ontmoeting plaatsvinden tussen 900 Delftse VMBO leerlingen en 250 beroepsbeoefenaren die hen gaan vertellen over hoe een werkdag eruit ziet. Hiermee worden de jongeren geholpen door de professionals om betere keuzes te maken voor opleiding en beroep. On Stage wil ook het negatieve imago van het VMBO omkeren, want de VMBO leerlingen van vandaag, zijn de vakmensen van de toekomst! De Doe dag staat gepland op dinsdag 16 maart 2021. Op deze dag gaan de leerlingen op (werk)bezoek bij het bedrijf waar ze een ‘match’ mee gemaakt hebben.

Aanmelden

Veel bedrijven hebben zich al aangemeld om mee te gaan doen. Zelfs in deze moeilijke tijden is de bereidwilligheid van bedrijven groot. Op www.delftonstage.nl/deelnemers staan alle deelnemers vermeld. Het Delftse Stage Team zoekt nog meer beroepsbeoefenaren zoals bijvoorbeeld architecten, advocaten, ondernemers, tandartsen en fysiotherapeuten. Voor de duidelijkheid: deze groep jongeren zoekt (nog) geen baan, maar wil graag meer weten over uw over uw beroep. Iedereen die een mooi beroep heeft, kan zich aanmelden via http://www.delftonstage.nl/aanmelden. Want, wie kan beter dan u: de professional zelf, de volgende generatie vakmensen vertellen over hun beroep?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden