BHAG Deals zorgen voor nieuwe banen in Delft


Foto:

BHAG Deals zorgen voor nieuwe banen in Delft

Er komen in Delft meer banen voor mensen in de bijstand. Dat is het eerste concrete resultaat van BHAG Delft, een samenwerkingsverband in het sociaal domein. Maar liefst negen werkgevers hebben een zogenoemde BHAG Deal ondertekend, waarmee zij zich committeren aan het creëren van leer- en werkplekken voor mensen in de bijstand.   

Het ondertekenen van de BHAG Deals werd via video gedeeld met de deelnemers aan de eerste BHAG inspiratietafel op 26 november. Tijdens dit online evenement spraken professionals uit bedrijfsleven en onderwijs met elkaar én met het publiek over inclusiviteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onder leiding van Cor van der Wel, directeur van Werkse!, gingen de volgende mensen met elkaar in gesprek: 

Philip Nijgh, schooldirecteur van ROC Mondriaan, Judith de Jong – Nieuwpoort, bestuurder van Happy KidsCare, Stephan Brandligt, wethouder Duurzaamheid, Werk en Inkomen en Financiën, Marc Boekenstijn, directeur Stichting Stunt.  BHAG Delft 

BHAG Delft is een initiatief van acht lokale organisaties om méér Delftenaren aan een passende baan te helpen. Want er staan nog steeds te veel mensen aan de kant. Door de handen ineen te slaan en samen te zoeken naar nieuwe vormen van begeleiding, bemiddeling, scholing en functiecreatie, moet het aantal bijstandsgerechtigden in Delft met de helft afnemen.  

Het afsluiten van BHAG Deals is zo’n nieuwe vorm. Werkgevers kunnen in een BHAG Deal kiezen tussen vier verschillende varianten van een deal, waarin zij samen met de partners van BHAG Delft werk creëren voor mensen in de bijstand.  

De partners van BHAG Delft zijn: Perspektief, Stunt, Delft voor elkaar, Delft Support, Firma van Buiten, GGZ Delfland, Ipse de Bruggen en Werkse!   Beeld in bijlage: Paul Kramers, manager P&O van Pieter van Foreest, ondertekent een BHAG Deal. De zorginstelling gaat nieuwe banen creëren voor mensen in de bijstand. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden