Nieuwe Catalogus René Jacobs


Foto:

Nieuwe Catalogus René Jacobs

Vijftien jaar na het uitgeven van zijn eerste catalogus verschijnt op 1 december een nieuwe editie met daarin alle hoogte- en dieptepunten van beeldend kunstenaar René Jacobs. 

Aanleiding voor het samenstellen van de catalogus was het feit dat hij in 2019 zijn achillespees scheurde waardoor hij naar eigen zeggen “eindelijk de tijd had om dit overzicht te maken ”. Het moment viel samen met zijn 50e verjaardag en de naamsverandering van zijn galerie in ART Jacobs. De vorige catalogus dateerde uit 2005. Wat volgde waren enkele bewogen jaren waarin René Jacobs zijn baan als management accountant verloor, vader werd van een tweeling, koos voor een bestaan als kunstenaar en een eigen galerie begon met de naam Galerie de Kunstkop, nierkanker overwon, als ondernemer de kredietcrisis overleefde, samen met Nina Voet zeven jaar lang de Museumnacht Delft organiseerde, verhuisde naar de Nieuwe Langendijk en zijn kunstenaarschap tot wasdom zag komen. 

De chronologie in de catalogus zet de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen jaren op een rijtje en laat zien welke invloed het leven van de kunstenaar op zijn werk heeft. De catalogus heeft 146 pagina’s en is rijkelijk geïllustreerd en toont zijn beste kunstwerken van de afgelopen vijftien jaar en laat de ontwikkeling en de veelzijdigheid van René Jacobs zien. Van enkele sleutelwerken wordt een diepere achtergrond gegeven waarbij opvalt dat zijn schrijfstijl met dezelfde humor is doorspekt als zijn schilderijen. De catalogus toont waarom hij één van de meest populaire en best verkopende kunstenaars van dit moment is. Het naslagwerk is vanaf 1 december te verkrijgen in zijn galerie ART Jacobs op de Nieuwe Langendijk en bij de boekhandel. De catalogus is ook te bestellen in zijn webshop: www.artjacobs.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden