Gedrag in supermarkt


Foto: MLB foto

Gedrag in supermarkt

De mening van Annemarie

Gister, op dinsdag 1 december, was het dan toch zover. Ook in Nederland, als ongeveer laatste land van Europa, zijn mondkapjes in de publieke binnenruimte verplicht.

Dit brengt een hoop ongemakken met zich mee. Voor de drager zullen de meeste mensen nu denken. Maar dat zijn niet de eerste personen waar ik aan denk. Ik denk vooral aan de jonge supermarkt-medewerker, die nu continu in discussie moet met volwassen mensen. Volwassenen die te kinderachtig zijn om zich even te gedragen en een kwartier dat lapje op hun gezicht doen. Waar diezelfde medewerker dat de hele dag moet.

Medewerkers lijken soms maatschappelijk werkers

Om één of andere reden lijken supermarktmedewerkers tegenwoordig wel maatschappelijk werkers en menen volwassen mensen hun ongenoegen over de corona-maatregelen te moeten ventileren bij deze jongelui. Jongeren die totaal geen invloed hebben op deze maatregelen, maar wel op de uitvoering moeten toezien. Er zijn zelfs mensen die hiermee bewust wachten tot vijf minuten voor sluitingstijd, zelfs een enigszins agressieve toon wordt niet altijd geschuwd, waardoor deze jongere even later met een licht gevoel van ongemak zijn weg naar huis moet beginnen. Sommigen worden zelfs opgehaald door hun ouders.

Zo’n klant posteert zich dan voor de balie en begint te oreren dat het allemaal onzin is. De balie-medewerker, die het al ontzettend druk heeft, want die moet intussen ook nog de pakketten-afhandeling van Post NL doen, zo van zijn werk afhoudend.

En wat nou het doel is van dit soort gedrag? Behalve aandacht krijgen? Het is me een raadsel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden