Online Natuurcafé met thema Vogels in de winter


Foto:

Online Natuurcafé met thema Vogels in de winter

Natuurlijk Delfland organiseert in normale tijden een Natuurcafé in het natuurhuis het Melarium, in deze coronatijd vindt dat online plaats. Op 4 januari van 10.00 tot ca 11.30 is het thema Vogels in de winter.

De volgende vragen zullen beantwoorden worden: Wat zijn de kenmerken van de winter? Hoe ontstaat de winter? Hoe bereiden vogels zich voor op de winter? Welke vogels kan je tegenkomen? Hoe kan je vogels in de winter helpen?

Uiteraard is er voldoende ruimte om eigen ervaringen te vertellen en vragen te stellen.

Vraag een zoomcode aan via natuurlijkdelfland@knnv.nl

Wat is en doet Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2021 is het thema Zaaien en maaien.

Ieder seizoen staat één plant of dier centraal om aandacht aan het thema te geven.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, Rijswijk en Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag).

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland en ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je rust, ruimte en inspiratie vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats Thijsseweg 11 is het 10 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden