Mooi bedrag opgehaald met kerstavond actie voor de voedselbank


<p>Rechts Joris van Leeuwen (eigenaar caf&eacute; de V) en links Jon Cornelese (voorzitter Stichting Couvert Extra) tonen de cheque.&nbsp;</p>

Rechts Joris van Leeuwen (eigenaar café de V) en links Jon Cornelese (voorzitter Stichting Couvert Extra) tonen de cheque. 

(Foto: )

Mooi bedrag opgehaald met kerstavond actie voor de voedselbank

Kerstavond stond er bij Café de V een lekkere boerenkool stamppot met worst op het menu als dagschotel á €9,50. De volledige €9,50 is in een pot gegaan, samen met alle fooi die deze avond werd gegeven. Er is deze avond een mooi bedrag van 1.345,75  binnen gekomen. Het was anders dan normaal doordat het restaurant gesloten is, maar ook met afhaal maaltijden is er een mooi bedrag opgehaald. Hiermee krijgen alle gezinnen die bij de Voedselbank komen een stamppot-pakket met worst gedoneerd. Zo kunnen ook zij tijdens de feestdagen een gezonde en echt Hollandse maaltijd bereiden. Dineren en doneren was het thema, waar er met jouw bestelling dus letterlijk een couvert extra is gegeven.

Ieder jaar is Café de V open op kerstavond en traditie getrouw is dit een stamppot avond. Dit is een avond met een eenvoudige daghap, waarvan de volledige opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar is café de V voor de achtste keer een samenwerking aan gegaan met Stichting Couvert Extra en wordt de lokale Voedselbank gesteund. Aan deze actie hebben meerdere lokale ondernemers meegedragen. Café de V heeft een deel van zijn omzet van deze avond afgestaan en van Gelder heeft de boerenkool en aardappelen gratis geleverd.

De Voedselbank in Delft krijgt nog steeds veel gezinnen over de vloer die niet meer zonder hun hulp kan. Met het oog op de komende feestdagen hebben Stichting Couvert Extra en Café de V de armen ineen geslagen, om de Voedselbank te hulp te schieten. Op kerstavond is er vanuit Café de V gedineerd en met deze opbrengst van €1.345,75 worden er maaltijden voor de Voedselbank gekocht. Het was anders dan normaal doordat het restaurant gesloten is, maar ook met afhaal maaltijden is er een mooi bedrag opgehaald. Een mooi begin van de feestdagen, waarbij er gedineerd en gedoneerd is. Er is dus letterlijk een couvert extra gegeven.

Over Stichting Couvert Extra

In juli 2012 is Stichting Couvert Extra gestart, met als doel om vanuit de Delftse horeca de lokale Voedselbank te steunen. Buiten wekelijkste steun zorgde Couvert Extra  ook voor meer vreugdevolle feestdagen de afgelopen jaren. Zo kregen de bij de Voedselbank aangesloten gezinnen met kerst eerder een gepast “stamppotpakket” en werd de jaarwisseling eerder zeer smakelijk gevierd met een kiprollade.  De stichting heeft ook een nieuwe koelcel gedoneerd aan de Voedselbank ter waarde van €6.352,50.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden