Taps & Chaps moet de horeca weer met studenten verbinden


Foto:

Taps & Chaps moet de horeca weer met studenten verbinden

Delftse studenten, die doorgaans een groot aandeel hebben in de omzet van restaurants en cafés, kunnen er nu niet meer terecht. Wel kan bijna overal besteld of afgehaald worden. Omdat het op dit moment niet duidelijk is wat er nog allemaal wel wordt aangeboden, hebben studenten een website, genaamd Taps & Chaps, gelanceerd waarop deze aanbiedingen centraal te vinden zijn.

Een centrale plek

Kiki Nolen is één van de initiatiefnemers. Samen met 7 andere studenten bouwt ze de site, houdt ze contact met de lokale Delftse horeca en doet ze de vormgeving: “Het is erg jammer dat een voor de horeca grote, belangrijke groep klanten slecht bereikt wordt. Hierdoor kwamen we op het idee om een website te bouwen waar horecazaken in Delft op een centrale plek hun producten kunnen aanbieden.” Het platform zal worden beheerd door èn voor studenten. Op deze manier wordt het volgens Nolen makkelijker om de horeca te steunen, nu dat zo hard nodig is. “Nu kun je de kroegen echt in huis halen, waar volgens ons veel behoefte aan is”, aldus de studente.

Studenten bereiken

De website is toegankelijk voor iedereen en zal voor allerhande horeca dienst doen. Er zijn veel dingen te vinden, zoals: drankjes en bierpakketten maar ook volledige maaltijden. Taps & Chaps wordt onder de studenten gepromoot op Instagram, omdat daar veel studenten dagelijks naar kijken. Nolen: “Dat is nu eenmaal het platform waar iedereen nu de hele dag te vinden is. Daarom moet de website daar aantrekkelijk op de kaart worden gezet.”

Kostenvrij

Het platform is niet winstgevend. Sterker nog, het is helemaal kostenvrij. “We doen het echt alleen om de horeca te helpen. Wij studenten missen de barren en restaurants enorm en omgekeerd geldt dat natuurlijk hetzelfde. Hiermee worden beide partijen weer aan elkaar gekoppeld”, vertelt Nolen.

De site is te vinden via www.tapsenchaps.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden