Foto: Marcel de Jong

Fractievoorzitter Joëlle Gooijer van de ChristenUnie geeft stokje door aan Bert van der Woerd

Delft – Bert van der Woerd neemt vanaf de eerste fractievergadering van 2021 het fractievoorzitterschap van ChristenUnie Delft over van Joëlle Gooijer. Gooijer blijft raadslid.

De fractie groeide van één zetel in 2010 via een tweede zetel als restzetel in 2014 naar twee volwaardige zetels in 2018. Gooijer bepaalde ruim tien jaar het gezicht van de Delftse ChristenUnie. Onder haar aanvoering nam de raad dit najaar unaniem het initiatiefvoorstel “Meer woningen voor ouderen in Delft” aan. Gooijer combineert het werken als lokale politieke vertegenwoordiger met een baan in de ouderenzorg. Als geen ander weet zij dat de verantwoordelijkheid van lokale politici groter is geworden nu gemeenten overheidstaken voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen erbij hebben gekregen. 

Sinds december 2020 is Gooijer manager Langdurige Zorg bij het Leger des Heils in de regio Rotterdam. “Ik wil mijn werk goed doen; deze functie vraagt meer uren en aandacht dan mijn vorige baan. Bert is goed ingewerkt in het raadswerk. Daarom draag ik met een gerust hart het fractievoorzitterschap over.” Bert van der Woerd: “Na twee jaren begint het allemaal goed in de fractie te draaien en begrijp je hoe de hazen in de lokale politiek lopen. Daarom kan ik nu de fractievoorzittershamer van Joëlle overnemen, het goede werk van de fractie voortzetten en ons voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.” Van der Woerd combineert het raadswerk met zijn baan als projectleider bij Capgemini Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden