Muzikant Mike geeft tuinconcerten


<p>De passie voor muziek is groot bij Mike (indebuurt.nl/delft)</p>

De passie voor muziek is groot bij Mike (indebuurt.nl/delft)

(Foto: Indebuurt.nl/delft)

Muzikant Mike geeft tuinconcerten

Half december hing Mike Schelfhout (23) onderuit op de bank, kijkend naar darts op televisie en dacht: “Dit is het niet. Ik moet wat doen.” Samen met zijn neef Christian, eigenaar van Café 1 Eighty op de Oranje Plantage, bedacht hij het concept om tuinconcerten te geven op aanvraag. De volgende dag speelde hij voor het eerst een half uur op de stoep van mensen in Pijnacker, die graag een opbeurend privé-concertje wilden hebben. Sindsdien loopt het storm en is Christian zijn vaste chauffeur, die hem naar de optredens brengt.

Delft - Mike Schelfhout groeide op in de Wippolder, was echt een ‘straatjochie’, maar ontdekte op zijn tiende de gitaar: “Dat was een belangrijke uitlaatklep.” Hij leerde gitaar spelen, maar ook keyboard en drums: “Ik ben een cover artiest, en speel graag pop en nederpop. Het repertoire dat ik speel pas ik aan wat bij de plek hoort. In Den Haag doe ik natuurlijk ‘O, o Den Haag’ en in Rotterdam ‘Hand in hand’. Ook houd ik rekening met leeftijden. Bij oudere mensen uit Delft speel ik bijvoorbeeld wat van Nico Haak. Fijne meezingers. Het is heerlijk om te doen.”

“Een van de leukste concertjes was in Den Hoorn, waar het echt een soort van straatfeestje werd. Mensen gingen dansen, buren deden mee, zongen mee. Hier, kijk maar.” En Mike laat op zijn mobiel een sfeerrijke foto zien die toont wat hij voor ogen heeft met zijn tuinconcert: “Een half uur lang vergeet je corona.” Hij benadrukt dat natuurlijk netjes de coronaregels in acht worden gehouden: “Voordat ik dit ging doen heb ik wel bij de instanties uitgezocht of het mocht, maar je mag onversterkt spelen.”

Baan kwijt door corona

Zelf is Mike een economisch slachtoffer van corona: “Ik werkte als kok en gastheer in de horeca, raakte mijn baan kwijt. Ik moest dus andere dingen doen, heb nu een sollicitatie lopen als filiaalchef bij de Kruidvat. Daar heb ik goede hoop op. Een vaste baan is belangrijk, want half maart verwachten mijn vriendin en ik ons dochtertje. De kinderkamer is al ingericht. Oja, dat zei mijn neef ook: ‘Als je die concertjes gaat doen, heb je straks een mooi spaarpotje voor je dochter. En ik vraag niet veel: 10 euro voor een half uur in Delft. Buiten onze stad reken ik wat extra benzinekosten. Het verste waar ik tot nu toe geweest ben is Hoek van Holland. En het drukst was het de eerste kerstdag. Toen heb ik van twee uur ‘s middags tot tien uur ‘s avonds onafgebroken gespeeld, in totaal zo’n elf concertjes.”

Muziek als passie

De passie voor muziek is groot bij Mike: “Ik heb ieder moment wel een of ander liedje in mijn hoofd.” Inspiratie vindt hij bij de muziek van volkszanger Mario Mulder, de Haagse Hazes, die bekend werd door het tv-programma Bloed, zweet en tranen: “Ik heb contact met Mario. Hij stimuleert me mijn eigen teksten te schrijven en wil met me de studio in om muziek te maken.” Ook is Mike zeer gecharmeerd van het werk van de Amerikaanse zanger Bruno Mars en de Brabantse rapper Snelle: “Snelle heeft een prachtig nummer geschreven, ‘Reünie’, waarin hij vertelt hoe-ie vroeger gepest werd vanwege zijn hazenlip. In dat lied zitten prachtige zinnen als ‘Ik ben er. Ik sta waar ik wilde staan.‘ Eigenlijk geldt dat ook voor mij. Ik doe nu wat ik heel graag wilde doen, maar … het is een hobby. Als het op werk gaat lijken, stop ik ermee.”

Kijk hier voor meer info op de facebookpagina van Mike Schelfhout.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/delft. Meer inspirerende verhalen over Delft lezen? Ga dan naar de site.

‘Voor een half uur lang vergeet je corona’

Jan van der Mast

Indebuurt.nl/delft

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden