Vattenfall Solar Team moet op zoek naar nieuwe hoofdsponsor


Foto: Vattenfall/Jorrit Lousberg

Vattenfall Solar Team moet op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

Het Vattenfall Solar Team gaat nog één maal proberen om samen met Vattenfall de wereldtitel zonneracen binnen te slepen. Na de race in Australië stopt Vattenfall als hoofdsponsor van het team uit Delft. De komende jaren kiest het energiebedrijf voor een nieuwe sponsorstrategie en zal gaan inzetten op kortlopende, digitale campagnes. Als gevolg van die strategie zal het sponsorcontract met het Vattenfall Solar Team niet worden verlengd. Het team is inmiddels al volop bezig met de voorbereidingen voor de World Solar Challenge 2021. Als COVID geen roet in het eten gooit zal de race in oktober worden verreden in Australië. 

Martijn Hagens, CEO Vattenfall Nederland: “Ik ben altijd trots geweest op onze relatie met het Vattenfall Solar Team en op hun prestaties. Samen hebben we grote successen gevierd en het team heeft jong en oud geïnspireerd om na te denken over fossielvrij leven. Bovendien heeft de samenwerking een zeer positieve impact gehad op ons merk. Als bedrijf slaan we nu een andere weg in, maar we blijven het team natuurlijk met interesse volgen en wensen ze nog veel overwinningen en successen toe. Hopelijk kunnen we nog eenmaal samen de overwinning binnenslepen.”

Sander Koot, voorzitter van de Raad van Toezicht Vattenfall Solar Team over het beëindigen van de samenwerking: “We kijken terug op een fantastische samenwerking. We zijn dankbaar voor de relatie die we afgelopen 20 jaar hebben gehad met Vattenfall en alles wat we samen met hen bereikt hebben. Deze situatie brengt ook nieuwe kansen voor het team. We kijken uit naar het volgende hoofdstuk waarin studenten zich nog verder kunnen ontwikkelen, hun dromen kunnen realiseren en duurzaamheid en innovatie nog verder brengen dan we tot nu toe voor mogelijk hielden.’

Over het Vattenfall Solar Team

Het Vattenfall Solar Team is de onbetwiste kampioen zonneracen. Sinds 2001 ontwikkelt het team zonneauto’s en doet mee aan internationale races. In die periode werd zeven maal de wereldtitel veroverd. Het team bestaat uit studenten van de TU Delft en wisselt jaarlijks van samenstelling. Het doel van het team is om de wereld te inspireren door de grenzen van de techniek te verleggen en de mogelijkheden van duurzame energie te laten zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden