In Memoriam Leo Gorissen, deel twee


<p>Leo Gorissen (met de gestreepte trui) met zijn zus Anneke en zijn vriend Ron van den Engel.</p>

Leo Gorissen (met de gestreepte trui) met zijn zus Anneke en zijn vriend Ron van den Engel.

(Foto: )

In Memoriam Leo Gorissen, deel twee

Terug in de Tijd met Henk van der Beek

Toen Leo door zijn been breuk niet meer kon spelen in het eerste elftal van DHC moest hij zich met andere dingen bezig zien te houden. Toen in 2000 Leo en ik alleen kwamen te staan werden we dikwijls uitgenodigd o.a. door Mevrouw Flieger van DKC om op de club te komen klaverjassen met vrienden.

Leo van Wijk, Ruud Bazuin, Leo en ik, ontspannend voor ons. We gingen ook met z’n allen naar de taptoe, zowel landelijk als van Excelsior. Leo ging ook met ons mee naar Noordwijkerhout, daar was de hele dag feest met de Shanty-koren. We stonden altijd mee te zingen zoals ‘Aan het strand stil en verlaten’. Leo had daar een speciale versie op die zingen we niet na! We zijn ook met Leo op de verjaardag van de broers van mijn vriendin geweest en hebben daar voor het eten gezellig zitten klaverjassen, na het eten een versnapering. Toen ik als verslaggever langs de lijn zat bij verschillende sporten zat Leo dikwijls bij me. We waren ook regelmatig bij Leo thuis met bijvoorbeeld verjaardagen, hij woonde op de negende etage op de Mozartlaan. Wij wisten niet dat een broer van mijn vriendin Sophia hoogtevrees had, een last om hem daar overheen te krijgen, ook daar deden wij hem een plezier mee. Als we met Leo op de Markt stonden te praten was er werkelijk niemand die hem niet gedag zei, niet alleen van het voetballen maar veel mensen hadden hem meegemaakt tijdens zijn beenbreuk. Ik heb hier een foto voor me waar DHC naar de tweede klas promoveerde met de volgende spelers en leiders: J.W. Dijkman, Ton v.d. Krogt, Jack Vaes, Cor van Galen, Gerard Brinkhof, Hans Michielse, Henny v.d. Boogert, Jan van Holst, Peter Biemans, Henk Karsdorp (grens- rechter), Piet van Geest (trainer), Leo Gorissen, Harry Dame, Robert Eckhardt, Hans Klein, Reinier van der Vaart en Hans Barends. Leo had de gewoonte om bij het Bieslandhof koffie te gaan drinken, heel de Hof wist wie Leo was. Bekende van hem ging hij een bezoekje brengen.

Op de foto ziet men Leo in zijn laatste dagen, hij was toen al een tijd uit Delft weg naar een tehuis in Rotterdam. Toen er bericht kwam dat hij naar Delft terug zou komen, is hij op 6 december 2020 komen te overlijden. ,,Hij ruste in Vrede”.        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden